De Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk uit Katwijk zijn zaterdag na drie jaar opnieuw Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen show geworden in Vlissingen. De ontlading bij leden, instructie en begeleiding was groot toen bleek dat de show ‘Teamwork’ door de jury was beloond met een eerste plaats. Met een score van 89.40 punten wisten de Junioren de concurrentie achter zich te laten. Bij de marswedstrijden eindigde het korps met 90.44 punten op een schitterende tweede plaats.

In een bijna uitverkocht Sportpark Irislaan in Vlissingen werd door de top van de Nederlandse jeugdkorpsen gestreden om de podiumplaatsen. “Als instructie en begeleiding zijn wij heel blij en trots op de jongens, wetende dat negen van hen pas een half jaar meespelen bij de Junioren”, vertelt Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd. “Daarnaast is het korps nog maar sinds oktober van het vorig jaar begonnen met het instuderen van de choreografie van deze show.” De uitdaging lag in het brengen van muziek en show op een hoog niveau met een goede balans tussen plezier hebben in samen muziek maken en prestatie. “Hier is door alle betrokkenen de afgelopen maanden hard aan gewerkt en soms was er twijfel over de haalbaarheid, maar dirigent Gerben Kralt, slagwerkinstructeur Robert van den Bosch en de exercitie-instructeurs hadden het volste vertrouwen in de kwaliteiten van de jongens. De vele supporters die meegereisd waren naar Vlissingen hebben de jongens extra positieve energie gegeven tijdens de optredens.”

Na de bekendmaking van de punten duurde het even voordat iedereen besefte dat de titel op de show heroverd was. “We konden het maar nauwelijks bevatten. De jury was zeer lovend over de sound van het orkest, de articulatie en dynamiek. Het was een fantastische dag en wij zien vol vertrouwen de verdere toekomst van de Junioren tegemoet.”

Comments

comments

DELEN