Voor het eerst in het bestaan van de Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) nemen de Junioren en de Marchingband deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade. Het vierjaarlijkse prestigieuze WMC vindt plaats van 6 -30 juli 2017. De organisatie van het WMC Kerkrade heeft inmiddels aan DVS laten weten dat zowel de Junioren als de Marchingband zijn ingedeeld op zaterdag 29 juli 2017.

De Junioren nemen deel aan de marswedstrijden en komen uit in de First Division. Edwin Durieux, bestuurslid Jeugdzaken: “De Junioren doen het goed en hebben een enorme groei doorgemaakt. Zij zijn al jaren zeer succesvol op het Nationaal Jeugd Festival in Vlissingen waar het korps veelvuldig Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen mars en show is geworden. Het is belangrijk om deze groep van jonge muzikanten te blijven stimuleren en we zijn daarom continu op zoek naar nieuwe uitdagingen. Deelname aan het WMC is hier een voorbeeld van. Natuurlijk proberen zij straks hoge ogen te gooien op het WMC, maar de ervaring van deelname aan een Internationaal concours is het allerbelangrijkste.”

De Marchingband neemt voor de negende keer deel aan het WMC en komt uit in de World Division op de onderdelen mars en show. Het korps behoorde de laatste edities van het WMC tot de favorieten en werd in 2009 WMC-kampioen op het onderdeel mars. In het sterke deelnemersveld zal de Marchingband volgend jaar opnieuw proberen een maximaal resultaat te behalen.

De Junioren en Marchingband zijn al druk bezig met de voorbereidingen op het WMC 2017. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging wordt meer bekend gemaakt over dit mooie muzikale avontuur.

Comments

comments

DELEN