Het was zaterdagmiddag een drukte van jewelste in het Dorpshuis in Valkenburg. In totaal kwamen er een kleine 500 mensen naar het Kamakura Jeugdgala.

Op het programma stonden 60 kickbokspartijen voor de jeugd van 6 tot en met 16 jaar waarvan 14 leden van Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Het werd een groot succes en iedereen, van bond tot bezoeker, was enthousiast over dit unieke gala.

Sportscholen uit heel Nederland
Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk organiseert sinds een aantal jaar het Kamakura Jeugdgala. Sinds maart van dit jaar wordt deze gehouden in het Dorpshuis in Valkenburg. Sportscholen uit heel Nederland komen met hun vechters naar Katwijk om daar de ring te betreden. Gevolgd door familie en vrienden om hen aan te moedigen.

Gelijkwaardige tegenstanders
Het was zaterdag dan ook een gezellige drukte in het Dorpshuis met leuke muziek en veel spelende kinderen. Kickboksers tussen de 6 en de 16 jaar betraden de ring met gelijkwaardige tegenstanders. Het jeugdkickboksen is gebonden aan strenge regels. Zo wordt er gevochten met volledige bescherming en mag er niet naar het hoofd getrapt en gestoten worden. De partijen duurden drie rondes van 1 minuut.

Sportieve sfeer
De partijen werden gevochten in de eigen boksring van Kamakura Katwijk en onder toezicht van vechtsportbond WFCA. Deze laatste was ook weer zeer onder de indruk van de gemoedelijke en sportieve sfeer van het jeugdgala. Ook de sportscholen en hun leden komen altijd graag naar het kustdorp.

Meer informatie
Het Kamakura Jeugdgala werd georganiseerd door de vrijwilligers van Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Kamakura geeft kickbokstrainingen voor de jeugd van 8 tot 16 jaar. Voor meer informatie over het jeugdgala of de trainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Foto: PR