Zaterdag 16 december is het weer tijd voor het Kamakura Jeugdgala. In totaal staan er 60 jeugdpartijen op het programma de entree bedraagt slechts 10 euro. De zaal gaat open om 12:00 uur en de wedstrijden duren van 13:00 tot 18:00 uur. Het Kamakura Jeugdgala wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk.

Het Kamakura Kickboksgala behoort al sinds de jaren ‘90 tot een van de leukste amateurgala’s in Nederland waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Gerenommeerde sportscholen uit heel Nederland komen graag naar het evenement waar zij hun beste sporters willen laten strijden. Sportscholen en bonden complimenteren de sfeer en organisatie en benadrukken de voorbeeldfunctie die dit Katwijkse gala in Nederland geniet.

Het Kamakura Jeugdgala wordt georganiseerd voor kickboksers tussen de 7 en 17 jaar. Het jeugdkickboksen is gebonden aan strengere regels. Zo wordt er gevochten met hoofd- en beenbeschermers en mag er niet naar het hoofd getrapt worden. De partijen duren drie rondes van 1 minuut. Vanuit Kamakura Katwijk zullen circa 10 jeugdleden de ring betreden. Deze opzet voor alleen jeugd is uniek in Nederland.

Zoals gezegd kunt u zaterdag 16 december weer genieten van een sportief middagje uit wanneer u langskomt in het Dorpshuis in Valkenburg. De vrijwilligers van Kamakura Katwijk zijn al druk in de weer om er een mooi spektakel van te maken. Dus kom zaterdag gerust een keer langs op het Kamakura Kickboksgala. Voor meer informatie over het gala of de trainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Comments

comments

DELEN