Kamakura Jeugdgala in Scum groot succes

Het Kamakura Jeugdgala werd afgelopen zaterdag gehouden in jongerencentrum Scum in Katwijk. Zo’n 150 bezoekers moedigden 70 jonge kickboksers aan die deze middag 35 partijen vochten.
En de sfeer was weer gemoedelijk en sportief. In totaal werd door Kickboksvereniging Kamakura Katwijk 600 euro opgehaald voor Stichting Spieren voor Spieren.

Al ruim twintig jaar organiseert Kickboksvereniging Kamakura Katwijk kickboksgala’s waar de eigen leden de boksring mogen betreden. Sinds twee jaar worden deze voorafgegaan door het jeugdgala voor jonge kickboksers tussen 8 en 16 jaar. Deze keer was het gala alleen voor de jeugd en is gekozen voor jongerencentrum Scum als locatie. Een succes voor de vrijwilligers van zowel Kamakura als Scum.
In totaal stonden er zaterdagmiddag 35 partijen op het programma. Sportscholen uit heel Nederland waren naar Katwijk afgereisd om hun jeugdleden de ring te laten betreden. Het jeugdkickboksen is gebonden aan strenge regels. Zo wordt er gevochten met been- en hoofdbeschermers en mag er tot een bepaalde leeftijd niet naar het hoofd getrapt of gestoten en ook geen knietrappen gegeven worden.

Voor Kamakura Katwijk betraden zes leden de wedstrijdring. Peter van der Plas vocht over drie rondes een redelijke wedstrijd, maar verloor nipt op punten. Ibrahim Najum vocht zijn eerste partij, maar verloor van een ervaren en zwaardere tegenstander. Sidney Haasnoot dwong zijn tegenstander in de achteruit en werd over drie rondes unaniem tot winnaar uitgeroepen. Vincent van Rijn vocht zijn eerste ronde minder, maar knokte zich de laatste twee rondes goed terug. Echter de winst ging verrassend genoeg naar de tegenstander. Chayenne van der Bent begon haar eerste ronde goed, maar schrok van een stoot naar haar hoofd waarop haar trainers de wedstrijd staakten. Ook Jordy Sloos trof een ervaren tegenstander, maar wist tot de derde ronde aardig weerstand te bieden. De wedstrijdleiding greep echter in na een paar goed geplaatste stoten en staakte de wedstrijd.

Voor hoofdofficial en secretaris Hans Loeffen van kickboksbond WFCA was het Kamakura Jeugdgala een groot succes. “Ik kom nu al zo’n 15 jaar in Katwijk en iedere keer voel ik me er thuis. Het zijn altijd leuke en goed georganiseerde gala’s waar het sportgevoel en het plezier in het kickboksen centraal staan. Daarom willen veel sportscholen ook altijd graag naar Katwijk komen. Ik ben altijd al een groot fan geweest van Kamakura, zowel die van Katwijk als ook die van de broers Gordeau uit Den Haag die Kamakura zijn begonnen. Het budogevoel staat altijd op de eerste plaats en er wordt niet gekeken naar andere zaken”.
Ook over dit gala is Loeffen weer zeer te spreken. “Katwijk mag trots zijn op deze kickboksvereniging en zijn vrijwilligers die hun gala’s altijd nauwkeurig en gemoedelijk organiseren en waar alles draait om de sport. Iets waar sommige andere organisaties een voorbeeld aan kunnen nemen”.
Jongerenwerker en raadslid Marcel van Tol kan zich hier in vinden: “Het is de eerste keer dat ik een jeugdgala meemaak en ik ben zeer onder de indruk. De sfeer was geweldig! Ik zag enthousiaste jongens, meisjes en ouders in Scum en ik heb geen wanklank gehoord. Iedereen was gemotiveerd voor de sport en voor elkaar. Dat is bij sommige andere sporten nog wel eens anders”.
Maar dat is niet het enige waar Van Tol enthousiast over is. “Ik heb veel respect voor Kamakura Katwijk. Als gemeente mogen we trots zijn op deze vereniging waar alles draait om de sport en elkaar en niet om commerciële zaken. Ook zoals Kamakura bezig is voor de jeugd daar heb ik respect voor. Alles draait om sportiviteit, discipline en vooral plezier. En de samenwerking met jongerencentrum Scum was een groot succes. Als jongerenwerker ben ik meer dan tevreden en als raadslid ben ik trots dat we zoiets in Katwijk hebben”.

Het Kamakura Jeugdgala was dan ook op meerdere vlakken een succes. Ook voor trainer Wim van Rijn: “Het was een geslaagd gala. Iedereen was enthousiast. Scum, de bond, het publiek, de sportscholen en natuurlijk de sporters. Ik wil iedereen dan ook bij deze bedanken. Maar genoeg over dit gala, want volgende week moeten we al weer aan de bak in Alphen aan den Rijn en de week erna in Woerden”.

Voor meer informatie over de Kamakura Katwijk en de trainingen kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl. Ook kunt hier zien waar u de foto’s van het gala bekijken.

Foto: Sidney Haasnoot in actie op het Kamakura Jeugdgala.