Op zaterdagmiddag 7 november verzorgt Kickboksvereniging Kamakura Katwijk een jeugdgala in Jongerencentrum Scum. Jeugdige kickboksers uit heel Nederland zullen hier de boksring gaan betreden.
De zaal gaat open om 12:00 uur en de wedstrijden worden gehouden tussen 13:00 tot 17:00 uur. De toegang bedraagt tot 15 jaar 10 euro en vanaf 16 jaar 15 euro. De opbrengst van het Kamakura Jeugdgala gaat naar Stichting Spieren voor Spieren.

Kickboksvereniging Kamakura Katwijk verzorgt al sinds de jaren ’90 kickboksgala’s waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Sinds een aantal jaar geven ze ook trainingen aan de jeugd en wordt voor hen een jeugdgala georganiseerd voorafgaand aan het grote gala. Nieuw deze keer is dat het gala volledig in het teken staat van de jeugd. Daarom is jongerencentrum Scum ook een perfecte locatie om dit jeugdgala te organiseren. Kickboksers tussen de 8 en de 15 jaar betreden de ring met gelijkwaardige tegenstanders. En het jeugdkickboksen is gebonden aan strenge regels. Zo wordt er gevochten met hoofd- en beenbeschermers en mag er niet naar het hoofd getrapt en gestoten worden. De partijen duren drie rondes van 1 minuut.

Het kickboksen heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke groei meegemaakt in Nederland. Kickboksen is van oorsprong een Thaise vechtkunst die is omgevormd tot een allround fysieke en ook mentale sportvorm. Conditie, souplesse en discipline zijn onderdelen waar behoorlijk aan gewerkt wordt.

In totaal staan er zaterdag 7 november circa dertig partijen op het programma waarvan er een aantal gevochten zullen worden door leden van Kamakura Katwijk. Dus wilt u genieten van een sportief middagje uit en wilt u de Katwijkse jeugd aanmoedigen, kom dan naar jongerencentrum Scum.

Het Kamakura Jeugdgala wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Kickboksvereniging Kamakura. De entree voor het jeugdgala bedraagt 10 euro tot 15 jaar en 15 euro vanaf 16 jaar. De opbrengst gaat naar Stichting Spieren voor Spieren.

Voor meer informatie over het jeugdgala of de trainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.