KATWIJK – Ieder jaar wordt er tijdens de Internationale Vrouwendag de “Vrouwe van Katwijk Prijs” uitgereikt. Sinds 2009 is deze prijs een bekend fenomeen in Katwijk, in 2018 wordt de prijs voor de 9de keer uitgereikt aan een vrouw die op haar eigen wijze, met haar talenten een bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van haar eigen positie en/of die van de vrouwen in de Katwijkse samenleving.

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn veel vrouwen actief in de samenleving. Zij leveren met hun inzet en hun talenten vaak een bijzondere bijdrage. Dat kan door een inspirerend of vernieuwend initiatief te starten of door zich in te zetten voor andere vrouwen. Ook zijn vrouwen actief in hun werk, als bestuurslid van een of meer organisaties of door vrijwilligerswerk. De Vrouwe van Katwijk prijs zet jaarlijks een van deze vrouwen centraal.

Iedere vrouw uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg komt voor de onderscheiding in aanmerking. De prijs wordt bij de viering van de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2018 voor de 9de keer uitgereikt.

De jury van de Vrouwenprijs bestaat uit Semiha Camsi, Annemarie Hoevens, Corine Hoek en Anya van Hees (Welzijnskwartier-Wijkwerk). Ook Carola Kamphues, dit jaar gekozen als Vrouwe van Katwijk 2017 zal éénmalig deelnemen aan de jury.

De jury roept alle inwoners van de gemeente Katwijk op om eens goed om zich heen te kijken. Komt je moeder, zus, vriendin of vrouw in aanmerking voor de Vrouwe van Katwijkprijs? Of misschien je collega of buurvrouw? Stel haar dan kandidaat. Dat kan tot 19 februari 2018. Het voordrachtformulier kan worden gedownload via www.welzijnskwartier.nl. of telefonisch worden aangevraagd via telefoonnummer 0612634399. Ingevulde formulieren kunnen worden gemaild naar anyavanhees@welzijnskwartier.nl.

Comments

comments

DELEN