Middels het indrukken van drie knoppen liet kapelaan Boris Plavcic in de kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk zaterdag 21 januari om 13.00 uur de drie klokken vijf minuten luiden. Dat was het teken dat de Actie Kerkbalans 2017 officieel van start ging. Aan deze start werd zo een feestelijk tintje gegeven waarna het glas werd geheven op een goede financiële afloop. De Actie Kerkbalans loopt tot en met zondag 5 februari.

Plavcic sprak eerst ook nog de aanwezige parochianen toe nadat een paar kinderen van kinderkoor De Vrolijke Noot eerst nog een speciaal geschreven actielied hadden gezongen. Hij is één van de twee ambassadeurs van deze actie. De ander is Niek-Jan van Kesteren, parochiaan en ook oud-voorzitter van FC Rijnvogels en nu lid van de Eerste Kamer. Van Kesteren: ,,Ik draag deze parochie een warm hart toe. Deze parochiekerk is belangrijk in mijn leven en verdient daarom ook financiële steun, die ik graag verleen. In deze maatschappij, die steeds verder individualiseert, is de Kerk een onmisbaar instituut omdat zij mensen bij elkaar brengt en wijst op de plicht die we hebben om elkaar te helpen. Ik roep dan ook iedereen op om daar een steentje aan bij te dragen!”

Na deze warme woorden werden de klokken geluid, de groepsfoto gemaakt, het glas geheven op een goede beloftevolle financiële afloop, de Actie Kerkbalanspakketten uitgedeeld en kwam er om 13.30 uur een einde aan een betrokken en sfeervol verlopen uurtje van samen-Kerk-zijn.

Comments

comments

DELEN