Beginnende wielrenners en mountainbikers kunnen in april weer meedoen aan Start2Bike. Met dit laagdrempelige trainingsprogramma van wielersportbond NTFU krijg je in vier trainingen meer controle over de fiets. De Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk is in deze regio dé vereniging waar de lessen worden gegeven.

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racer maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat extra vaardigheden vraagt. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike.

Het trainingsprogramma begint in Katwijk op zaterdag 1 april op sportpark De Goerie, steeds om 09.30 uur. Je kunt je zowel voor de racefiets als voor de mountainbike inschrijven. Voor beide disciplines is een apart trainingsprogramma ontwikkeld. “Bij de eerste Start2Bike-cursus in Katwijk schreven ook veel vrouwen in”, zegt trainer Bas van der Plas. “Daar hopen we dit jaar natuurlijk weer op.”

Veilig fietsen
Jaarlijks beginnen zo’n 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Start2Bike heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen. Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.

Inschrijven
De inschrijving voor Start2Bike is al geopend via de website www.start2bike.nl. Daar vind je ook meer informatie en kun je kiezen voor Katwijk als startlocatie.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Meer controle over de fiets en veilig fietsen. Ja het voorjaar komt eraan. Schreeuwen, slaan, spugen en een grote waffel. Het wielergilde komt eraan. Misschien zal een cursusje surplace helpen. Controle over jezelf en fatsoen fietsen.

Comments are closed.