Het heerlijke warme weer van zaterdag 27 mei jl. maakte van Katwijk Fietst een zeer geslaagd evenement. De Rabobank gezinstoertocht leidde deelnemers op een ‘gewone’ fiets of E-bike door alle typen landschappen in onze omgeving, de duinen, de bossen, de Vlietlanden, het Groene Hart, de Kagerplassen en de bollenvelden. Zoals een van de deelnemende dames het uitdrukte: “Het was een prachtige tocht langs plekjes die ik tot op heden nog niet eerder had opgemerkt”.

Nog feestelijker werd het voor mevrouw Hanneke Schaap toen bleek dat voorzitter Henk Hueting van de vereniging HCHWA-D, oftewel de Katwijkse Ziekte, haar deelnamenummer had getrokken als het winnende nummer. Hanneke Schaap kreeg daarvoor een waardebon van € 700,- uitgereikt waarmee zij bij de firma Bike Totaal Luyten Katwijk een nieuwe fiets mag gaan uitzoeken. ‘Wat een verrassing voor mij, daar had ik niet op gerekend’ was haar eerste reactie’.

Daarnaast kon Katwijk Fietst dankzij de deelnemers en de sponsoren aan de vereniging HCHWA-D een cheque overhandigen van € 2.000.

De Rabobankgezinstoertocht is één van de 4 fietsevenementen die op 27 mei als onderdeel van het Katwijk Fietst fietsspektakel werd georganiseerd. Katwijk Fietst heeft als doelstelling zoveel mogelijk mensen in beweging door hen op de fiets te krijgen. De ‘Saton Classic’ doe je op een racefiets, de strandrace op een ATB, maar de Rabobank gezinstoertocht rond Leiden doe je op gewone fietsen, tandems en E-bikes.

De Rabobank gezinstoertocht Katwijk Fietst rond Leiden 2017 wordt georganiseerd door de Lionsclub Katwijk in samenwerking met de Fietsafdeling van IJsclub Voorwaarts.

Bijschrift foto: ‘Verraste Hanneke Schaap en haar echtgenoot ontvangen waardebon van directeur Katwijk Marketing/VVV Katwijk, Piet de Vries’.

Comments

comments

DELEN