Afgelopen zaterdag 11 februari werd in het Haagse Aegongebouw TeamNL voor de Special Olympics gepresenteerd.

TeamNL reist binnenkort af naar Oostenrijk, waar van 18 t/m 24 maart de Special Olympics plaatsvinden. Aan dit evenment voor aangepaste sport doen ruim 3000 sporters uit 117 landen mee.

Katwijkse afvaardiging
Ook Katwijk is goed vertegenwoordigd in TeamNL: namens IJsclub Voorwaarts maken de schaatsers Marieke Kuijt, Michelle Zeeman, Peter Le Clercq zich op voor de wedstrijd van hun leven, onder leiding van hun coach Remco van Beelen. “We gaan vooral genieten, maar we gaan ook voor de prijzen”, zegt van Beelen.

Michelle Zeeman
Michelle Zeeman zal in Oostenrijk meedoen aan shorttrack op de afstanden 333 en 500 meter. “Ik vind het fijn en gezellig om te sporten en daarmee contacten met anderen te onderhouden. Na het sporten heb ik een voldaan gevoel”, aldus Zeeman.

Marieke Kuijt
Marieke Kuijt deed vorig jaar juli mee aan de Nationale Spelen in Nijmegen, op het onderdeel skeeleren. Daar sleepte ze twee medailles in de wacht. Naast schaatsen en skeeleren traint ze ook voor de Nijmeegse vierdaagse. De Kippenloop loopt ze steevast ieder jaar als ‘opwarmertje’. Marieke: “Sporten geeft mij ontspanning en ik word er blij van.”

Peter le Clercq
Peter le Clercq doet in Oostenrijk shorttrack mee op de afstanden 333 en 500 meter. Naast schaatser is hij ook fanatiek hardloper. “Sporten is goed voor me in ik krijg een goed gevoel als ik iets presteer”, zegt hij. “Vanaf het moment dat ik hoorde dat ik mee mocht naar de Special Olympics Word Winter Games ben ik ook gaan hardlopen want ik wil fit aan de start verschijnen.”

Je kunt de Katwijkse sporters volgen via www.specialolympics.nl 

Foto: IJsclub Voorwaarts

Comments

comments

DELEN