Op zaterdag 19 maart gaan in het hele land inwoners, scholieren en verenigingen aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Ook in Katwijk!

Wethouder Jacco Knape geeft hiervoor het startsein bij Surfschool Katwijk. Samen met de surfinstructeurs en leden van het CDA maakt hij het strand rond de surfschool schoon. Dit gebeurt op zaterdag 19 maart om 10.00 uur.

De landelijke Opschoondag is in Katwijk het startsein voor de Opschoonweek. Van zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 maart zijn er meerdere schoonmaakacties in de hele gemeente. Betrokken buurtbewoners, vrijwilligers van Scum en een paar politieke partijen gaan aan de slag met een voorjaarsschoonmaak. De gemeente zorgt voor schoonmaakmateriaal en brengt het afval na afloop van de acties naar de milieustraat.

Zaterdag 19 maart gaan leden en vrijwilligers van Surfschool Katwijk samen met het CDA het strand rondom de surfschool van 10.00 tot 12.00 uur schoonmaken.
’s Middags, van 15.30 tot 16.45 uur steken De Lokalen samen met bewoners van het AZC en vrijwilligers en leden van FC Rijnvogels hun handen uit de mouwen bij de 2e Mientlaan. Daar gaan zij het zwerfafval opruimen tussen de N441 tussen rotonde Kooltuinweg en de pannenkoekenboerderij bij de 1e Mientlaan tot het AZC.
Mevrouw Evans gaat deze zaterdag de Weth. F.E. Meerburg senior kade schoonmaken. Ze kan best een handje extra gebruiken.

Op dinsdag 22 maart is het de beurt aan D66. De leden van de partij gaan het zwerfafval verwijderen dat in de groenstroken langs het fietspad N206 ligt bij Schouthof, Zeilmakerstraat in Katwijk Noord. En vrijdag 25 maart gaan de vrijwilligers van Scum aan de slag rondom hun gebouw Noordduinseweg.

Maar opruimen kan natuurlijk het hele jaar door. Wilt u opruimen niet tot één week per jaar wil beperken, kan bij de gemeentewerf aan de Heerenweg 13 een zwerfafval-opruimpakket ophalen. Dit bestaat uit 4 paar handschoenen, 4 veiligheidshesjes, 4 grijpers en vuilniszakken. Korfbalvereniging Madjoe, Mr. J.J.L. van der Brugghenschool, Chr. Opleidingsschool en Emmaschool bijvoorbeeld, zij houden op deze manier het hele jaar door de omgeving schoon.

Vorig artikelHart Voor Katwijk: Katwijk in het klein
Volgend artikelGemeente zegt bedankt met gratis compost