De Lionsclub ‘Katwijk – Noordwijk ‘De Brittenburg’ heeft tijdens de 5e editie van het Lionsboksgala aan de Gemeente Katwijk voorgesteld om het grootste deel van de opbrengst te besteden aan de aanleg van een Johan Cruyff court in Katwijk.

Wethouder Krijn van der Spijk zegt enthousiast: “De gemeente is uiteraard zeer blij met dit initiatief en de substantiële bijdrage van de Lionsclub”. Het college heeft dinsdag 20 december de plannen goedgekeurd en besloten het bedrag dat nog nodig is ‘bij te leggen’.

Een Cruyff Court is een moderne versie van het bekende trapveldje. Het moet een veilige plek zijn waar jongeren vrij kunnen spelen en waar ze worden uitgedaagd om te bewegen. Ze leren hier samen te spelen, vriendschappen te sluiten, hun eigen talenten te ontdekken en te ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen.

Openbaar sportveld
Het Cruyff Court is een openbaar sportveld van de gemeente: iedereen is welkom. Het veld ligt op een centrale goed bereikbare plek in de wijk vlakbij een school, buurtcentrum of jongerencentrum. Professionals uit de wijk (de Cruyff Foundation Coach, buurtsportcoach, jongerenwerker, verenigingen, scholen, bewoners en anderen) kunnen het Cruyff Court gebruiken voor jeugdactiviteiten.

Betrokkenheid omwonenden
Het huidige trapveld in de Zonnebloemstraat is een goede locatie voor een Cruyff Court. De betrokkenheid en de steun van de buurtbewoners is erg belangrijk en een voorwaarde voor de Johan Cruyff Foundation om een Cruyff Court aan te leggen.
De gemeente heeft daarom een informatieavond gehouden met de directe omwonenden en maatschappelijke instellingen uit de buurt. Krijn van der Spijk: “Iedereen is enthousiast over de plannen om op het rode plein een Cruyff Court aan te leggen en een bijdrage te leveren aan de uitvoering.

Activiteiten
De Johan Cruyff Foundation blijft tenminste 10 jaar verbonden aan het court. Met hun kennis en ervaring wordt er minimaal 6 uur per week aan activiteiten georganiseerd van april tot en met oktober. Ook staat er op vaste tijden een professional (jongerenwerker of buurtsportcoach) op het veld als aanspreekpunt.

Het Johan Cruyff Court wordt begin april 2017 opgeleverd en feestelijk geopend.

Comments

comments

DELEN