KATWIJK – Naturalis, het Natuurcentrum Katwijk en de gemeente Katwijk hebben met elkaar geconstateerd dat een intensievere samenwerking een positieve bijdrage kan leveren aan het behalen van hun doelstelling op het gebied van duurzaamheid en natuureducatie.

De partijen slaan daarom de handen in één en spreken de intentie uit de samenwerkingsmogelijkheden verder te onderzoeken om uiteindelijk te komen tot een toekomstbestendig Natuurcentrum Katwijk. Over een jaar wordt geëvalueerd of het resultaat van de samenwerking voldoende is geweest om deze te verlengen.

De gemeente heeft de ambitie om van de Katwijk een duurzame en energieneutrale gemeente te maken. Het ondersteunen van het Natuurcentrum Katwijk met een structurele financiele bijdrage hoort daar bij. Wethouder Jacco Knape: “Door een intensievere samenwerking kunnen we nog meer doelgroepen bereiken over het thema duurzaamheid (zwerfafval, biodiversiteit, sociale cohesie) en nog meer bewust maken van het belang om de natuur te beschermen”.

Naturalis wil biodiversiteit beschrijven, begrijpen en verklaren, voor het welzijn van de mensen en het voortbestaan van de natuur. Ook door op locaties buiten haar hoofdvestiging in Leiden betrokken te zijn en (educatieve) activiteiten op te zetten en uit te voeren in samenwerking met anderen. Peter Schalk van Naturalis: “Naturalis wil graag zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met de rijkdom van de natuur. Ook buiten de muren van ons museum. En samen met het Natuurcentrum Katwijk en Gemeente Katwijk kunnen we nu midden in de natuur veel mensen bereiken en verwonderen.”

Rien Oldenhof van Natuurcentrum Katwijk: ”Deze bekrachtiging van de samenwerking met Naturalis en de gemeente betekent veel voor het Natuurcentrum Katwijk. Het biedt ons de kans om met deze mooie partijen als ruggensteun uit te groeien naar een toekomstbestendig Natuurcentrum Katwijk. Daarmee versterken we onze missie, namelijk het bewustzijn in de (Katwijkse) samenleving vergroten dat onze natuur iets is om trots op te zijn en dat die natuur zeker niet vanzelfsprekend is. Dit doet het Natuurcentrum door de (Katwijkse) bevolking de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur te laten zien, mensen bewust te maken van de eigen rol in de leefomgeving en door handvatten aan te reiken om hierin bewuste keuzes te maken.”

Comments

comments

DELEN