‘Katwijk NU….het vervolg op’

In dit programma worden onderwerpen besproken die eerder in het nieuws- en actualiteitenprogramma ‘Katwijk NU’ (radio) onder de aandacht zijn gebracht en die de moeite waard zijn om nog een keer nader toegelicht te worden.

Presentatie: Peter Onderwater

In deze aflevering gaat het over het persoonlijke verhaal van Nicole de Jong, die in september 2023 een podcast heeft uitgebracht. Deze podcast, bestaande uit vijf afleveringen, gaat over erfelijke aandoeningen met als titel ‘Zieke Erfenis’. Deze titel heeft alles te maken met de Katwijkse ziekte die in de familie van Nicole de Jong voorkomt.

Zo kijken we terug op wat de periode na het uitbrengen van de podcast allemaal teweeg heeft gebracht, bespreken we een aantal momenten uit de podcast en stellen we de vraag hoe Nicole de Jong naar de toekomst kijkt.

In deze eerste aflevering gaat het over de krapte op de arbeidsmarkt. Het wordt voor werkgevers steeds lastiger om personeel te werven en te behouden. Dat geldt niet alleen voor oudere werknemers, maar ook voor jongere werknemers. Vaak hebben zij op het gebied van werk andere wensen en vragen hierdoor om een eigen benadering.

Om die jongeren nu te vinden en te binden heeft Joselyn Faber, arbeidsmarktadviseur UWV, een aantal tips op een rijtje gezet. Jongere werknemers vragen om afwisseling en uitdaging. De jongeren van de Generatie Z (van 12 tot 26 jaar) willen dat hun werk een positieve impact heeft op de wereld om hen heen. Behalve een goed loon zijn ook baanzekerheid en voldoende doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden van belang.