Onder de noemer ‘Je bent een topper met water in je dopper’ startte afgelopen donderdag 6 oktober de pilot ‘Max en Gezond gedrag’ voor groep 4 van drie basisscholen bij de Brandweer in Katwijk. Wethouder Gerard Mostert gaf er nog een officieel tintje aan door samen met de drie scholen, stichting Kanjertraining en het CJG de samenwerking officieel te bekrachtigen met een handtekening. En de kinderen? Die ontvingen de doppers onder luid gejuich.

Kick-off
Door spelletjes, proeven en quizzen te spelen werd op speelse wijze de lesmodule van ‘Max en gezond gedrag’ uitgelegd. Volgens Gerard Mostert mag je best snoepen, maar dan bijvoorbeeld kleine tomaatjes en geen snoepgoed. Naast estafettespelletjes met water, kregen de kinderen ook een fruitwaterproeverij met limoen, citroen, sinaasappel en grapefruit voorgeschoteld. En wat bleek, water met citroen werd het meest geraden, grapefruit het minst maar was ondanks dat toch wel favoriet. Ook het beantwoorden van quizvragen ging de meeste kinderen heel goed af. Verschillende kinderen gaven aan niet te ontbijten of dat hun bedtijden best wisselend waren. Wat de meeste kinderen wel wisten was dat vetten nodig zijn voor de opname van vitaminen. Maar dat er zelfs 7 suikerklontjes in een Snelle Jelle zitten, dat wisten ze niet.

Pilotfase
De pilot ‘Max en gezond gedrag’, ontwikkeld door stichting Kanjertraining, is onderdeel van de al langer bestaande Kanjertraining. Tijdens de pilotfase wordt deze lesmodule op drie scholen (vier schoollocaties) ingezet. Deze drie scholen zijn: De Duinroos, locaties Otto Baron en Zanderij, de Marnixschool en de Prins Willem Alexanderschool. De pilot werd georganiseerd door KOK, CJG, de drie basisscholen, het Welzijnskwartier en de gemeente Katwijk. Na de pilotfase, die tot het einde van het schooljaar duurt, is de module ook beschikbaar voor alle andere basisscholen.

Comments

comments

DELEN