KATWIJK – De gemeente Katwijk wil de Limes (latijn voor grens) duidelijk in beeld hebben bij de RijnlandRoute. Om dat te regelen heeft het college een aanvulling gedaan op het “Esthetisch Programma van Eisen”.

Verder moet de RijnlandRoute bij Katwijk groenere uitstraling van de wanden en geluidschermen langs de weg krijgen.

De zorg zit ‘m vooral in de inrichting van de ruimte onder de Torenvlietbruggen en de ligging van de snelfietsroute achter de toekomstige geluidsschermen van de Tjalmaweg. De gemeente wil duidelijke voorwaarden om deze plekken voor fietsers en voetgangers overzichtelijk en veilig in te richten. Uit het onderzoek dat de gemeente hiernaar heeft laten uitvoeren volgt de conclusie dat sociale veiligheid in het EPvE beter kan worden uitgewerkt. ‘We kunnen nu twee dingen doen’, zegt wethouder Klaas Jan van der Bent, ‘erop vertrouwen dat de aannemer dit zelf goed oppakt, of er zelf kaders voor opstellen. Gezien het belang dat wij als gemeente hierbij hebben, kies ik voor het laatste’.

Naar verwachting staat het EPvE op 21 december oordeelsvormend en op 18 januari besluitvormend op de agenda van de gemeenteraad.

Comments

comments

DELEN