Zaterdagavond is een politieagent mishandeld op de Dwarsstraat in Katwijk. De verdachte beledigde een agent meerdere malen, bedreigde hem met de dood en duwde hem tegen de borst.

De verdachte is door de rechter commissaris in bewaring gesteld en zal zich over 14 dagen voor de rechter-commissaris moeten verantwoorden.

Omstreeks 19.30 uur kwam de agent, op dat moment op solosurveillance, op de Dwarsstraat bij een aanrijding. De bestuurder van een van de auto’s weigerde een blaastest te ondergaan. Hierbij beledigde hij de agent meerdere malen, bedreigde hem met de dood en duwde hem tegen de borst.

Aanhouding
Toen de agent overging tot aanhouden van de verdachte, een 51-jarige Katwijker, verzette deze zich. Dit ontaardde in een fysieke worsteling waarbij de verdachte enkele vuistslagen tegen het hoofd van de agent plaatste. De agent raakte hierbij gewond. Uiteindelijk bracht de agent, met hulp van enkele omstanders, de verdachte onder controle. Toen de verdachte uiteindelijk op de grond lag, zag hij nog kans om de agent tegen het hoofd te schoppen.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het Openbaar Ministerie eist conform bepaalde richtlijnen een zwaardere straf tegen de betreffende verdachte. Ook wordt meer schadevergoeding geëist.

Comments

comments

DELEN