De politie heeft zaterdag zes personen aangehouden, waaronder een of meerdere Katwijkers, vanwege een grote vechtpartij op een eiland in de Zwanenburgerpolder in Warmond. Bij die vechtpartij zijn vier personen gewond geraakt. Een iemand moest naar het ziekenhuis.

In eerste instantie was het voor agenten niet duidelijk waar de vechtpartij was en duurde het enige tijd voordat de hulpverlening op gang kwam. Omdat de locatie vrij moeilijk te bereiken was, stapten politieagenten op meerdere brandweerboten en voeren ze naar het eiland toe. Eenmaal op het eiland troffen ze de gewonden aan en startten de hulpverlening.

Uit eerste verklaringen bleek dat een groep bezoekers van het eiland slaags was geraakt met een groep personen op een boot. De verdachten waren na de vechtpartij in een boot weggevlucht. Vanuit de lucht werd naar hen gezocht. Tijdens die zoektocht zagen ze waar de boot naar toe ging, waarna de politie op het water de boot met daarin vijf verdachten kon laten stoppen. De verdachten zijn aangehouden en met boten naar de kade vervoerd. Daarna zijn ze naar het politiebureau overgebracht.

Hennep
Het schip waarin de verdachten waren weggevlucht, werd naar de gemeentehaven gevaren. Politieagenten onderzochten de boot en troffen dat een zesde verdachte aan die zich had verstopt. In de boot werden meerdere hennepplanten gevonden, deze zijn in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn in de leeftijd van 20 tot 52 jaar en komen uit Katwijk, Wateringen en Pijnacker.