Woensdag werden de sporters van IJsclub Voorwaarts op het gemeentehuis gehuldigd door wethouder Krijn van der Spijk. Ze werden beloond voor hun uitzonderlijke prestaties op de Special Olympics 2016.

De Special Olympics 2016 vonden vorig weekend plaats in Nijmegen. Deze nationale spelen voor sporters met een beperking doen niet onder voor de bekende Olympische Spelen.

Special Olympics
Er werd geopend met een ceremonie in het Goffertstadion, waar de Olympische vlam werd ontstoken en Frans Bauer een flink deuntje zong. Daarna konden de wedstrijden beginnen en sportten de 2400 deelnemers op verschillende locaties in de Nijmegen, Wijchen en Groesbeek. Het Special Olympics Dorp stond in Heumensoord. Marieke Kuijt en Danielle Guijt waren aanwezig met hun coach Remco van Beelen om IJsclub Voorwaarts Katwijk te vertegenwoordigen op het onderdeel skaten.En dat deden ze met prachtig gevolg: Marieke en Daniëlle wonnen beiden een gouden én een zilveren plak.

Indrukwekkend resultaat
Eerder behaalde IJsclub Voorwaarts al indrukwekkende resultaten; tijdens de Super Cool Skeeler-wedstrijden voor mensen met een beperking in Alwere op 18 juni. Peter Le Clark, Peter Keizer, Marieke en Daniëlle en trainer Remco hebben daar diverse wedstrijden gereden. De sporters wisten hier alle vier een gouden plak te behalen. Trainer Remco van Beelen heeft de succesvolle sporters bijgestaan.

Olympics World Winter Games Graz
De gemeente Katwijk is trots dat er zoveel ruimte is voor G-Sporters in ons dorp, zowel voor Topsporters als breedte sport. Komende winter gaan er weer drie schaatsers naar de Special Olympics World Winter Games in Graz, Oostenrijk.

Foto’s: Ans Guijt

Comments

comments

DELEN