Het Katwijks Museum is het niet eens met het besluit van het college van burgemeester en wethouders om de bomschuit KW88 tijdens de zomermaanden op het Vuurbaakplein te laten liggen. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Het museum vindt dat de gemeente gegevens heeft gemanipuleerd en laat het er niet bij zitten. De gemeente benaderde eerder dit jaar het museum om na te denken over een overdekte plek voor de bomschuit omdat deze in een slechte staat verkeert. Ook inwoners werd gevraagd om ideeën. Op 7 december kwam het besluit dat de bomschuit toch op het Vuurbaakplein blijkt. ,,De ingestuurde reacties pleitten volgens hem net zoveel voor buiten, als voor het binnen tentoonstellen van de bomschuit.” dat zei wethouder Jacco Knape tegen Hans Schonenberg aldus het Leidsch Dagblad.

De voorzitter vroeg aan de gemeente of hij de reacties mocht inzien en zag dat er 32 ideeën zijn ingebracht voor een locatie, waarbij 26 suggesties pleitten voor een locatie ergens binnen. 13 wilde de KW88 graag in het museum zien en 6 suggesties waren voor een locatie in de buitenlucht.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. laat het museum eerst maar eens beginnen met het openstellen op zondagen, da’s een grotere klus dan een bomschuit binnenhalen.

  2. Misschien kan het niet, misschien is het een idee: maak er gewoon twee. De ene ligt het ene jaar buiten, de andere het volgende jaar. Het binnenexemplaar kan buiten de openingstijd gerepareerd worden, of je laat museumbezoekers ervan meegenieten en vraagt er een extra donatie voor.

    • Geen gek idee, Kaway. Echter, dit zal ook de nodige punica kosten. Romantiek is leuk maar het moet wel betaalbaar blijven.

  3. Als “toerist” die al 15 jaar twee tot driemaal per jaar Katwijk bezoekt, hoort de bomschuit toch eigenlijk op z’n plek bij de Vuurbaak. Maar…., als je vraagt waar het “beter” kan en daar komt een overdekte locatie uit, doe dat dan. Vraag er anders niet naar. En bij één van de vriendelijkste musea van Nederland past ook wel heel goed een eyecatcher.

  4. Mee eens met het museum. Het college heeft hier niet handig gehandeld. Eerst burgers oproepen voor een alternatieve overdekte lokatie en dan uiteindelijk toch kiezen voor de huidige plek. Waarom dan die inspraak? Wat een farce. Zo jaag je de mensen in de gordijnen. Was allemaal niet nodig geweest. Ben overigens wel benieuwd wat de onderhoudskosten zijn voor de huidig plek en de kosten voor plaatsing museum.