Het Katwijks Museum is het niet eens met het besluit van het college van burgemeester en wethouders om de bomschuit KW88 tijdens de zomermaanden op het Vuurbaakplein te laten liggen. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Het museum vindt dat de gemeente gegevens heeft gemanipuleerd en laat het er niet bij zitten. De gemeente benaderde eerder dit jaar het museum om na te denken over een overdekte plek voor de bomschuit omdat deze in een slechte staat verkeert. Ook inwoners werd gevraagd om ideeën. Op 7 december kwam het besluit dat de bomschuit toch op het Vuurbaakplein blijkt. ,,De ingestuurde reacties pleitten volgens hem net zoveel voor buiten, als voor het binnen tentoonstellen van de bomschuit.” dat zei wethouder Jacco Knape tegen Hans Schonenberg aldus het Leidsch Dagblad.

De voorzitter vroeg aan de gemeente of hij de reacties mocht inzien en zag dat er 32 ideeën zijn ingebracht voor een locatie, waarbij 26 suggesties pleitten voor een locatie ergens binnen. 13 wilde de KW88 graag in het museum zien en 6 suggesties waren voor een locatie in de buitenlucht.