Een nieuw en origineel initiatief: het Katwijkse vrouwenfotoboek komt eraan! Een fotoboek waar nu eens geen beroemdheden maar modellen uit ons eigen vissersdorp op de gevoelige plaat zijn vastgelegd.

Begin augustus zijn de fotosessies gestart, en vanaf 2 oktober moet-ie te koop zijn. Het blijft dus tot die tijd nog even geheim welke dames het album zullen vullen.

Velen hebben hem al op Haringrock kunnen aanschouwen: de motor die door diverse ondernemers uit Katwijk en ook daarbuiten opgebouwd is. De motor wordt ingezet ter promotie van het oudste festival van Katwijk. Een fantastisch stukje marketing voor het festival, maar ook voor het goede doel. Op Haringrock werd de organisatie namelijk overspoeld door liefhebbers die graag op de foto wilde met deze glimmende bolide. Echter kwamen de vragen meer en deels vanuit de kant van de vrouwen. Dit deden de radertjes draaien binnen de organisatie om hier iets creatiefs mee te doen. Het idee om een fotoboek uit te brengen van de Katwijkse dames was dan al snel geboren.

‘Natuurlijk loopt er veel vrouwelijk schoon rond in onze gemeente maar het lef en de vrijmoedigheid heeft me wel verbaasd’, zegt initiatiefnemer Ton Frissen. Het album is een opvolger van het eerder in 2013 uitgebrachte “Katwijkse vrouwenkalender”. Deze kalender was toen als wijze van grap uitgebracht en werd te koop aangeboden. Het volledige bedrag van de opbrengst ging toen naar de Katwijkse Voedselbank en bracht toen nog een leuk bedrag bij elkaar.

Nu het eerste Katwijkse vrouwen fotoalbum waarop de dames floreren op deze prachtige eye catcher. Het album is een hebbeding waarin 9 Katwijkse dames zullen prijken en waarvan de opbrengst naar Stichting Kids Say No gaat. Het fotoalbum bevat de elementen rock, stoer, stijlvol, en sensueel, maar vooral zeer spannend. ‘En uiteraard niet plat of ordinair’, licht Frissen toe.

Van organiseren heeft Ton Frissen met de festivals die hij al bijna 10 jaar lang op poten zet wel kaas gegeten – van fotograferen echter niet. Het is dan ook aan Jan Louis van den Oever uit Katwijk, en Bianca Poelie uit Voorhout die het fotografiewerk op zich hebben genomen. 2 oktober zal het fotoalbum uitgebracht worden. Bij de IJs Bon Bon op het Emmaplein in Katwijk zal het boek te koop zijn. Ook via de website www.haringrock.nl zal het boek te koop zijn. Het album zal 10 euro gaan kosten.
De volledige opbrengst van het album gaat naar Stichting Kids Say No www.stichting-kids-say-no.nl .