Afgelopen zaterdag deed de Katwijkse budosportvereniging Osaka mee aan de Senshi Cup 2017 in Zeeland: een full-contact karatetoernooi waar iedere stijl en organisatie aan mee kan doen.

Van Osaka deden zes leden mee. Eerst was de beurt aan Jeffrey Duijn. Deze 15-jarige vechter wist twee partijen overtuigend te winnen en één partij onbeslist, waardoor hij in het eindklassement op de tweede plaats eindigde. Pascal de Mol deed mee in de -80 kilo waarin hij de derde plaats wist te bereiken. Daarna kwam Gijs Hoek aan de beurt in het zwaargewichtklassement voor +90 kilo en werd derde.

Vuurwerk
Hierna begon het vuurwerk van Osaka met Rob de Groot. Deze vechter van formaat wist in de -70 klasse zijn tegenstanders zeer technisch uit te schakelen en in de finale zijn zes kilo zwaardere tegenstander met veel meer ervaring volledig onder controle te houden. Alles wat Robs tegenstander probeerde te initiëren, werd door Rob geblokkeerd en gecounterd. Het was dan ook een verassing dat in de laatste verlenging de tegenstander van Rob de beslissing kreeg. Een tweede plaats voor deze 63 kilo wegende topper uit Rijnsburg.

…en nog meer vuurwerk
Uiteindelijk was het de beurt aan Dave Kagenaar in de +90 kg. Hier kwam geen beslissing aan te pas, want de Rijnsburger wist alle drie zijn gevechten voortijdig te beëindigen: het leverde hem de eerste plaats op. Als laatste was de beurt aan Floris Hoek. Voor hem was er een gevecht in de A klasse afgesproken. Zijn tegenstander, een zeer ervaren vechter, kwam duidelijk om te knokken. Dit leverde dan ook een toppartij op waarin Floris geen niks aan de verbeelding over liet. Tijdens de partij liet hij zien dat hij beschikt over een breed scala aan technieken, en dat ontzettend aan het groeien is. Een eerste plaats dus!

Fantastisch resultaat
Het werd al met al een topdag met een fantastisch resultaat; zes deelnemers van Osaka en zes prijzen mee naar huis. Wil je een keer meetrainen met deze toppers, of wil je ze gewoon een keer in actie zien? Kom dan gerust langs in de dojo in Katwijk, Haven 217. Kijk voor meer informatie op www.dojo-osaka.nl

Foto: Osaka