Katwijkse 3e op Europese kampioenschappen Colorguard

Op zaterdag 27 februari is Anouk Meijvogel samen met de Passie Junior 3de geworden op de WGI regional Championships in Almere.
De WGI regional Championships is de wedstrijd voor colorguard, indoor percussie en winds voor heel Europa. Groepen uit heel Europa mogen meedoen met deze wedstrijden waarin ze strijden om de Europese titel voor een uitsluitend Amerikaanse jury, die vanuit de wereldbond WGI zijn afgevaardigd om alle groepen te beoordelen.

Colorguard is een vorm van dans/theater/show met daarin gebruik maken van vlag, sabre en rifle waarmee allerlei draaien en worpen gedaan worden. Er zijn momenteel 51 groepen in Nederland die actief deelnemen aan deze van oorsprong Amerikaanse sport die een seizoen kent met wedstrijden van januari tot en met maart.

’s Morgens in de prelims (voorronde), kunnen de beste drie van de acht deelnemers zich plaatsen voor de finale-ronde. Anouk plaatst zich met haar groep als derde, wat een geweldige prestatie is. In de finale scoren ze meer punten dan in de voorronde, maar ze moeten The Pride Junior uit Huizen en Anima uit Caronno Veresino in Italie nog wel voor zich laten.

Anouk loopt dit jaar voor het 4de jaar bij de winterguardgroep Passie uit Zoetermeer, ze komt hier uit in de junioren. Voor meer informatie over colorguard, indoor percussie of indoor winds. www.colorguard.org