ARNHEM – De Katwijkse badmintonclub (KBC) deed dit jaar voor het eerst mee met het landelijk recreanten teamtoernooi (LRTT) in het verre Arnhem. Een toernooi waarin 70 teams van vier tot zes personen uit het hele land strijden om de winst. Een grote happening in een uiteraard ook enorm grote zaal!

Vanuit de groep van enthousiaste recreanten die anderhalf jaar geleden met de sport zijn gestart bij de Katwijkse Badmintonclub KBC, was het initiatief gekomen om in te schrijven voor het LRTT, in een goede samenwerking met BC Zigo uit Alphen. Vanuit BC Zigo was Arjan van Os vertegenwoordigd, de meest ervaren speler in het afgevaardigde team. Vanuit KBC speelden Monique Kusters, Cojah Haasnoot, Marit Vegt en Bart Giesbers mee. Een mooie Katwijkse vertegenwoordiging met een Katwijker, een Rijnsburger en twee Valkenburgers. De Katwijkse BC werd uiteindelijk 63e op de ranglijst in het sterke deelnemersveld. De sterkte van de recreanten begon op een niveau gelijk aan de 5e klasse uit de competitie. Met de nog beperkte ‘vlieguren’ van het Katwijkse team kon met trots worden teruggekeken op de 33 behaalde punten.

Op het toernooi werd afwisselend een damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel gespeeld. Na elke wedstrijd werd gewisseld van baan en tegenstander. Dit betekende dat er een goed gevuld speelschema ontstond met in totaal 27 wedstrijden. De spelers van het Katwijkse team speelden elke ronde met het vaste herendubbel van Arjan en Bart. Het gemengde dubbel en het damesdubbel kenden elke keer een andere samenstelling door het roulatieschema. De dag begon met een klinkende overwinning van Monique en Cojah. In een wedstrijd waarin zij beiden goed speelden, en vooral de felheid in het spel van Cojah positief opviel, haalden zij een hele mooie winst binnen. Na deze goede start bleef een tweede winstscore lang uit. Punten werden wel verdiend, een verloren wedstrijd bleef namelijk niet puntloos. Ook het verliezende team kreeg een punt, elke wedstrijd leverde immers strijd op! Een mooi sportief element dat door de organisatie in het toernooi was gevlochten. Pas in de laatste paar rondes kon de Katwijkse BC een aantal wedstrijden als winst op het formulier vastleggen en extra punten scoren, waardoor het eindresultaat op 33 kwam. Al met al keken de dames en heren terug op een geslaagd, gezellig en vooral intensief toernooi. In de optelsom bleek dat Arjan 14 wedstrijden had gespeeld, Bart 9 en de dames elk 9. Elke wedstrijd kende en speelduur van 11 minuten. De dag bleek een mooie verrijking voor de ervaring van de spelers uit Katwijk!

Vanzelfsprekend werd de dag in Arnhem afgesloten met een uitstekend team-etentje in het mooie Rhenen, met een leuke terugblik op het toernooi. En veel energie voor herhaling! Heeft dit artikel je interesse gewekt voor de mooie badmintonsport, waarin conditie, inzicht en techniek samenkomt? Kom dan eens vrijblijvend langs op maandagavond vanaf 19.30 in de Rijnsoeversporthal in Katwijk. Of neem eens een kijkje op de website www.kbckatwijk.nl, daar vind je onder ‘informatie’ ook informatie over de speeldagen waarop de zaal geopend is. Of neem contact op met de secretaris: secretaris.kbc@gmail.com. Je bent van harte welkom!

Comments

comments

DELEN