De play-off rookwolken zijn nauwelijks opgetrokken of het nieuwe seizoen werpt z’n schaduwen al weer vooruit. Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen in Katwijk, een overstap naar de NBB-opleiding van het CTO, een seizoen in Canada bij Regina Cougars, weer terug op het Katwijkse nest.

Als gevolg van een voetblessure die haar lange tijd aan de kant hield, kon ze niet haar stempel zetten in de nipt verloren playoff series om het Nederlands kampioenschap. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven in het vorig jaar sterk opererende Dames 1 van Solar-systemen Grasshoppers. Binnenland had een teleurstellend seizoen achter de rug en opende de gesprekken met als gevolg het vertrek van Janine Guyt naar CBV Binnenland in Barendrecht dat afgelopen seizoen de play-offs miste.

De Katwijkse guard wil met de overgang de tweede plaats van Dames 1 doen vergeten en verwacht meer succes bij het Barendrechtse team met meer ervaring en wellicht meer speeltijd.

Coach Rick Driessen betreurt de overgang van Janine en was na de euforie van de finalereeks na een super seizoen hevig teleurgesteld met de mededeling van de overgang: “De kansen voor hernieuwd succes in het komende seizoen worden door de langdurig geblesseerden en spelerswisselingen er niet eenvoudiger op. Het huidige systeem van ‘vrije handel’ tussen de Eredivisie teams helpt niet mee aan een rustige zomer. Speelsters kunnen nog wisselen van team tot de eerste wedstrijd van het komende seizoen. Nee, een echt rustige zomer zal het helaas niet worden.”

Comments

comments

DELEN