De Katwijkse coureur Lucas Souverijn heeft na drie maanden rust die hij had na zijn zware crash tijdens het kampioenschap in de Four Stroke Kart Series op de Hunsrückring in Hahn, Duitsland afgelopen mei voor het eerst weer een volledige training kunnen doen. Op het kartcircuit Pottendijk in Emmen liet de 16-jarige coureur zien dat hij weer klaar is voor de race op 10 september daar.

De training was vooral bedoeld om te kijken of Lucas fit genoeg is om een volledige training dag, kwalificatie en een 1-uurs endurance race aan te kunnen. Om dat te checken heeft hij een aantal lange sessies geracet.

Bescherming van ribbenkast
Na de laatste sessie bleek dat er enkele aanpassingen moeten komen aan zijn bodyprotector. “Die protector beschermt mijn ribbenkast en interne organen bij een crash. De bovenkant van de protector duwt bij bepaalde bochten tegen één van mijn geblesseerde ribben. Het is vol te houden, maar het voelt niet prettig. En op het moment dat je je niet prettig voelt, ga je niet meer 100% en dat wil ik voorkomen.”, aldus Lucas. Ook komt er extra bescherming bij zijn knieën op de plek waar deze de benzinetank raken.

Vol overtuiging aan de slag

Lucas moest verplicht rust nemen na de crash in Hahn waarbij hij enkele ribben zwaar kneusde en in eentje een scheurtje zat. Na een mislukte poging te racen in Spa Francourchamps in juni voor het kampioenschap ging hij dit keer vol overtuiging aan de slag. Lucas racet 10 september op een circuit waar ook Formule 1 coureurs jarenlang hebben geracet, zoals Nico Hulkenberg die momenteel racet voor Force India. Hulkenberg begon in 1997 met racen in een kart toen hij 10 jaar was en heeft jarenlang op kartcircuit Pottendijk geracet. Pottendijk is het thuiscircuit van North Racing, één van de concurrenten van het KWM Racing Team uit Den Haag waar Lucas voor racet.

Foto: kris.photographer voor KWM Racing