KATWIJK – Afgelopen zondag werd voor de 27e keer het Open Europese Kampioenschap Kyokushin Karate gehouden. De Katwijkse dojo Osaka gooide hoge ogen tijdens het toernooi: Floris Hoek mocht als absolute winnaar het erepodium betreden.

Zes leden van Karatevereniging Osaka, waarvan vier volwassenen en twee jongeren, namen deel aan het kampioenschap. Het EK in Den Haag staat bekend als één van de hardsten in zijn soort. In tegenstelling tot andere karatetoernooien, vinden hier de wedstrijden plaats in de ring.

Dik verdiend
Vooraf aan de volwassenen worden er altijd jeugdpoules of matchmakings georganiseerd. Jeffrey Duijn werd eerste en Liv Hoekstra werd tweede; beiden dik verdiend. Bij de volwassenen was als eerste de beurt aan Rob de Groot. Hij behaalde de derde plaats in zijn klasse. Net als zijn Rijnsburgse buurman werd ook Dave Kagenaar derde, maar dan in de zwaargewichtklasse. Beiden moesten heel hard knokken om een podium plaats te bemachtigen.

Slecht begin, goed eind
Als laatste was Floris Hoek aan de beurt. Voor hem begon de dag niet zo best, want precies een week geleden brak hij de knokkel van zijn linkerhand. Deze pijnlijke blessure kon hem er niet van weerhouden om drie knalpartijen neer te zetten en daarmee de titel Europees Kampioen Kyokushin Karate 2017 op zijn naam te schrijven. De laatste man uit Katwijk die hetzelfde deed, was Floris’ trainer Cem Senol, in 2006 met eveneens met een breuk in zijn hand.

Japan
het volgende doel van Osaka is Japan. Eind mei is de Katwijkse club uitgenodigd in Tokio om daar deel te nemen aan het Kenshin World Karate Tournament. De club zal alles op alles zetten om daar goed voorbereid heen te gaan.

BRONOsaka