Katwijkse Jeans Centre start inzamelingsactie voor vluchtelingen

KATWIJK – De Katwijkse modewinkel Jeans Centre is in samenwerking met het Leger des Heils de inzamelingsactie REFUJEANS begonnen. Het doel is zoveel mogelijk tweedehands jeans inzamelen ten behoeve van vluchtelingen in Nederland.

Het Leger des Heils geeft aan dat er een structureel tekort is aan ingezamelde spijkerbroeken. ‘Jeans zijn slijtvast en dus populair, we merken dat er altijd vraag naar is. Zeker bij mensen met weinig geld, zoals vluchtelingen. Het aanbod, zeker van mannenjeans, is klein want veel mannen dragen hun broek tot aan het klussen aan toe, waardoor deze uiteindelijk niet meer herdragen kan worden door onze doelgroep’, aldus Jolande Uringa, Manager Communicatie & Public Affairs van ReShare, de afdeling van het Leger des Heils die de textielinzameling doet.

Vanuit het oogpunt van de merkwaarden ‘Vriendschap & lekker in je vel zitten’ wilde Jeans Centre hierop in springen en een steentje bijdragen. Samen met haar klanten wil de onderneming zoveel mogelijk jeans inzamelen via haar stores. Als tegenprestatie ontvangt de klant die een broek inlevert een kortingsbon.

De jeans kunnen tot 31 augustus worden ingeleverd in de Jeans Centre store aan het Emmaplein 24 en alle andere Jeans Centre stores in Nederland.