KATWIJK – De Katwijkse bobslee-ster Jennifer Onasanya heeft wederom een superweekend achter de rug. Tijdens het WK 2017 Bobsleigh Skeleton in Königssee, Berchtesgaden in Duitsland werd ze vijfde.

Jennifer Onasanya zit pas sinds een jaar in een bobslee. Ze had een veelbelovende carrière voor de boeg als speerwerpster, maar moest door een blessure noodgedwongen stoppen. Geen nood, want de bobslee lonkte.

Verjaardagscadeau
Nu, een jaar later, blijkt ze daarvoor ook héél veel talent te hebben. Op het WK van afgelopen weekend kwamen zij en haar piloot uit op een mooie vijfde plaats. “Een beter verjaardagscadeau had ik me niet kunnen wensen!”, aldus een dolblije Onasanya.

Oostenrijk
Jennifer komt uit voor Oostenrijk: in Nederland was er niet genoeg geld voor een bobsleeteam, maar de Oostenrijkers wilden de getalenteerde Katwijkse dolgraag in de slee hebben. Sindsdien sleede ze vier grote wedstrijden, waaronder het EK in Winterberg in Duitsland, waar ze brons pakte. Volgende maand reist ze naar Korea om daar haar geluk te beproeven in de WorldCup Race.

Olympische Spelen
Daarna gaat ze vol in de voorbereiding voor de Olympische Spelen van 2018. Althans, als het systeem een beetje meewerkt; Jennifer heeft nog geen Oostenrijks paspoort, hetgeen ze wèl nodig heeft om haar startbewijs voor de Spelen op te mogen halen. “Hopelijk verloopt dat proces nu sneller door de resultaten die ik geleverd heb op het EK en de WK”, zegt Jennifer hoopvol.

VIAJennifer Onasanya