Met een groep van 40 Katwijkse jongeren van het LVB Cafe (licht verstandelijk beperkt) van Buurtcentrum De Schelp, is het jongerenwerk van Welzijnskwartier op donderdag 9 juni naar de Efteling geweest. Dit zijn jongeren met een licht verstandelijke beperking die op donderdagavond activiteiten boordevol actie en plezier ondernemen in buurtcentrum De Schelp. Het LVB Cafe is bedoelt voor deze doelgroep, zodat ze sociale contacten kunnen leggen en op laagdrempelig niveau ook activiteiten kunnen ondernemen, (niets moet, alles mag zeggen we altijd). Dit gebeurt allemaal met ondersteuning van het jongerenwerk van Welzijnskwartier.

Nadat ze iedereen geteld hadden vertrok de bus met volle moed naar Kaatsheuvel. Het verkeer zat mee en het weer was prachtig, bijna aangekomen kregen de jongeren nog de laatste instructies over het verlaten van de bus, gedrag in het park, centraal meldpunt bij calamiteiten en natuurlijk de vertrektijd en uiteraard is er nog even een groepsfoto gemaakt.

De jongeren hebben acht uur lang stuiterend door het park heen gestormd. Ze hebben alle attracties uitgeprobeerd sommige zaten gillend/schreeuwend in de achtbanen om er vervolgens misselijk en behoorlijk witjes uit te komen. Maar de adrenaline zorgde er natuurlijk voor dat ze onverwoestbaar zich in de volgende attractie storten. Andere jongeren hadden toch wat meer gezonde angst en besloten om niet in die enge achtbanen te gaan maar zich te storten om de geweldige sprookjes en shows die te vinden zijn in de Efteling.
Na een hele lange dag die voorbij vloog ging de reis uiteindelijk weer terug naar Katwijk. Tijdens de terugweg was het weer dolle pret in de bus met zijn allen. Door middel van dit uitje wil het jongerenwerk van Welzijnskwartier, de jongeren bedanken voor hun inzet en aanwezigheid in het Buurtcentrum gedurende het hele seizoen.

Check regelmatig www.welzijnskwartier.nl of de jongeren website www.kattuk.nl om op de hoogte te blijven van deze en andere activiteiten voor Katwijkse jongeren.

Comments

comments

DELEN