SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Afgelopen woensdag verzamelden 376 leerlingen van groep 7 en 8 van zeven Katwijkse basisscholen zich bij de Oude Kerk. Voor de zevende keer vond landelijke actie ‘Wandelen Voor Water’ voor ZOA plaats. En dat betekende: afzien.

In februari werd op de basisscholen een gastles gegeven door ZOA, over waterverbruik hier en in ontwikkelingslanden. Wíj draaien de kraan open en er komt perfect drinkwater uit, in ontwikkelingslanden moet je er kilometers voor lopen en is het water niet eens schoon. Naast zoveel mogelijk geld ophalen voor de waterprojecten van de ZOA, fungeerden de gastles en de wandeltocht ook als een stuk bewustwording onder de kinderen.

Na de les mochten de kinderen met een sponsorlijst langs bij familie en vrienden om geld op te halen voor een waterproject, dit jaar in Burundi, waar teruggekeerde vluchtelingen die hun land weer moeten gaan opbouwen, zitten te springen om schoon water. De kinderen liepen woensdag een een sponsorroute van 6 kilometer met 6 liter water in hun blauwe rugzakken. Deze afstand en dit gewicht is namelijk ongeveer het gemiddelde wat leeftijdgenootjes in veel ontwikkelingslanden moeten lopen voor en met water.

En ze hebben zeker niet voor niets gezwoegd: de Katwijkse basisschoolleerlingen wandelden maar liefst 7907,64 euro bij elkaar.

Foto’s: Hendrina Rietveld