KATWIJK – De kust van Katwijk schittert in een half uur durende beach movie die Stichting Nederland Schoon heeft gelanceerd.

De film laat volgens de stichting zien hoe ongekend mooi ons Nederlandse strand is en bewijst waarom het zo belangrijk is dit ook zo te houden.
Speciaal voor de strandliefhebbers en betrokkenen rond het Katwijkse strand is er ook een 23 seconden durende versie, waarin alleen dit strand vanuit een helikopter is vastgelegd.

Stem op strand Katwijk
Het strand van Katwijk was drie weken geleden actief onderdeel van een mooi schouwspel, waarbij honderden mensen op tientallen stranden hebben samengewerkt aan een bijzonder project dat vanuit de helikopter is gefilmd. Met behulp van onder andere strandbedjes, SUP-boards, parasols, reddingsboten, een grote vissersboot en een complete schoolklas werden vijftien letters en een teken uitgebeeld die vanuit de lucht zichtbaar waren. Tijdens de helikoptervlucht van de Wadden naar het Zeeuwse Cadzand kwam langzaam maar zeker een boodschap van de Nederlandse stranden aan alle Nederlandse strandliefhebbers tevoorschijn: STEMOPONSSTRAND!

In Katwijk beeldden scholieren de letter ’S’ uit, gecreëerd met behulp van tientallen strandbedjes. Dit project markeerde de aftrap van de Schoonste Strandenverkiezing 2017, die op 12 juli van start ging.

Er wordt momenteel record brekend veel gestemd – vorig jaar stemden 18.000 strandbezoekers – maar het strand van Katwijk kan natuurlijk altijd meer stemmen gebruiken om de felbegeerde Schoonste Strandenverkiezing 2017 te winnen.

https://www.youtube.com/watch?v=_LjEdknqsLQ&feature=youtu.be

Comments

comments

DELEN