‘Wilhelmina’ verbindt toeristische publiekstrekkers

De historische beurtvaarder ‘Wilhelmina’ verbindt deze zomer drie toeristische publiekstrekkers in de gemeente Katwijk. Tijdens de Museumtocht met dit varend erfgoed over onder meer de Oude Rijn brengen de opvarenden een bezoek aan het Katwijks Museum, het Smalspoormuseum in Valkenburg en een van de grootste en drukste toeristenmarkten van Nederland.

De Museumtocht hoort in de maanden juli en augustus elke dinsdag tot het vaste vaarschema van de ‘Wilhelmina’, een beurtvaarder van het type Katwijker Motor. Het schip is de afgelopen jaren door vrijwilligers gerestaureerd en heeft de status van varend monument. Om de ‘Wilhelmina’ in haar oude glorie te laten varen is het schip beschikbaar voor kleine gezelschappen (rond de 12 personen) voor vaartochten naar elke willekeurige bestemming.

Museumtocht
De Museumtocht is een afwisselende dagtocht met kunst en historie. Deelnemers beginnen om 10.15 uur in het Katwijks museum, om de veelzijdige collectie te bekijken. Daarna wordt ingescheept op de ‘Wilhelmina’ voor een vaartocht naar het Smalspoormuseum in Valkenburg. Hier wordt onder meer een ontdekkingsreis met een stoomtrein gemaakt. Aan het eind van de middag vaart het binnenvaartschip weer naar het centrum van Katwijk, waar tot 21.00 uur een bezoek kan worden gebracht aan de toeristenmarkt.

De kosten voor deze dagtocht zijn 24,00 euro per persoon, kinderen en Museumkaarthouders krijgen 5 euro korting. Dit bedrag is inclusief toegang Katwijks Museum, koffie met knip, rondleiding, vaartocht naar Valkenburg, toegang tot het Smalspoormuseum en de rit met de trein. U kunt aan boord van de ‘Wilhelmina’ ook vooraf een schipperslunch bestellen voor 3,50 euro.

Aanmelden voor deze Museumtocht kan bij het Katwijks Museum, Voorstraat 46 (071-4013047) of telefonisch via 06-15426052.

Varen en fietsen
De ‘Wilhelmina’ is ook beschikbaar voor gecombineerde vaar- en fietstochten over historische waterwegen als de Oude Rijn en de Vliet, met een fietstocht langs eeuwenoude molens en steden in West-Nederland. Met uw eigen fiets aan boord vaart het schip naar Leidschendam of de Kaag, om tegen het einde van de dag weer af te meren in Katwijk.

De tochten gaan door vanaf vier personen en de kosten bedragen 20 euro per persoon. Aanmelden via: 06-15426052