KATWIJK – Athene Souverijn uit Katwijk stond afgelopen weekend in het Duitse Kerpen opnieuw op het podium. Ze werd tweede bij de Grand Prix Four Stroke Kart Series (GK4) in de klasse Honda 9PK ladies. Athene en de als nummer één geëindigde Lien Raeymakers gingen gezamenlijk over de finish waarbij Lien net iets eerder de eindstreep haalde. Athene blijft door haar tweede plek wel verzekerd van een tweede plek in het algemene kampioenschap, net achter haar concurrente dus.

“Ik was in eerste instantie wel teleurgesteld met mijn tweede plaats. Ik had nog één rondje nodig gehad om Lien in te halen, ik was gewoon sneller.”, aldus Athene. “Maar uiteindelijk maakte zij beter gebruik van de gele – en blauwe vlaggen situaties en ook werd ik nog een keer van achteren aangetikt. Dan raak je uit balans en dat was het moment dat Lien me inhaalde. In de laatste ronde zat ik weer op haar bumper en zat ik al naast haar toen we over de streep gingen. Ik had net niet genoeg tijd en daardoor moest ik genoegen nemen met een tweede plek. Achteraf ben ik blij met mijn tweede plek, maar als je niet meer gaat voor de winst, dan moet je gewoon stoppen.”

Rijden in op de kartbaan in Kerpen was voor iedere deelnemer bijzonder. Niet alleen Formule 1 legende en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft daar leren karten, ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel was er kind aan huis. “Dat gaf toch een extra dimensie afgelopen weekend. Het voelde heel bijzonder om op het asfalt te racen terwijl je weet dat Seb en Michael hier dezelfde rondjes hebben gereden. Zo vaak komt het niet voor dat je races hebt op dit soort bijzondere circuits, midden in de bossen. Ook daarom had ik graag eerste willen worden.”

Athene maakt deel uit van het outdoor kartteam van KWM Racing in Den Haag. Het team heeft coureurs in vier raceklassen: Honda Cadet, Honda 9PK, IAME Cadet en IAME X30 junior. Het kartteam geeft wekelijks indoor karttraining bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk, het outdoor team traint bovendien elk weekend voorafgaand aan de races ook buiten.

Comments

comments

DELEN