KATWIJK – Afgelopen week hebben diverse Katwijkse ondernemingen opnieuw gepleit voor een koopzondag in Katwijk. In een brief aan de gemeenteraad, onder meer ondertekend door supermarkten Dirk, Albert Heijn en Hoogvliet, en door diverse bouwmarkten en tuincentra, wordt de gemeente opgeroepen om het verbod op zondagsopenstelling te heroverwegen. Zoals vaker leidde een bericht over dit onderwerp tot veel discussie op onder andere de sociale media.

Uit de reacties werd eens te meer duidelijk dat er onder veel Katwijkers behoefte bestaat voor een zondagsopenstelling van de winkels in Katwijk. Dat die behoefte er is, uit zich onder meer door de drukte op zondag bij de supermarkten in Oegstgeest en Noordwijk, waar vaak veel inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te vinden zijn.

De VVD Katwijk schaart zich achter de brief van de dertien ondernemers aan de gemeenteraad. Uiteraard moet de vrijheid voor een zondagsopenstelling te allen tijde bij de ondernemer liggen. Het mag geen verplichting zijn om open te gaan, maar een keuze die een ondernemer zelf moet kunnen maken.

Voor het eerst dit jaar zullen een aantal supermarkten in Katwijk gebruik maken van hun recht om op Tweede Kerstdag open te gaan. Dirk Katwijk (Visserijkade) is een van die winkels. Een woordvoerder liet in een reactie het volgende weten: “Hiermee laten we zien dat we graag opengaan op zon- en feestdagen. Wij mogen Tweede Kerstdag open zolang het niet op een zondag valt. In ieder geval de Albert Heijn zal ons voorbeeld hierin volgen.”

Comments

comments

DELEN