Duurzaamheid was bij de bouw van de beide nieuwe strandposten van de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) een belangrijk uitgangspunt. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een zonneboiler, die het gasverbruik van de douches voor de ruim 100 strandwachten en cursisten, enorm reduceert. Ook diverse slimme apparatuur en isolatiemateriaal zorgt voor een beduidend lager verbruik in gas en elektriciteit.

Het Eneco Luchterduinen Fonds ondersteunt financieel projecten, die bijdragen aan de verduurzaming van de kust, het versterken van de kustbeleving en initiatieven op het gebied van energiebesparing of duurzame energie. Daarom wordt iedere twee jaar een verkiezing voor duurzame projecten van bewoners en ondernemers georganiseerd. De winnaars ontvangen een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds.

Zonnepanelen
Met de aanvraag bij het Eneco Luchterduinen Fonds die ‘veiligheid en duurzaamheid gaan hand in hand aan zee’ is genoemd, wil de KRB de strandposten verder verduurzamen en zonnepanelen plaatsen. Zo profiteert de brigade optimaal van de zonneschijn aan het strand tijdens de periode dat de strandposten het meest intensief gebruikt worden. Door het gebruik van zonnepanelen kan energierekening voor de gebouwen nog verder omlaag en kan en er nog meer geld besteed worden aan voorlichting en preventie.

Verkiezingen
Naast de KRB zijn er ook anderen, die voor deze financiële steun in aanmerking willen komen. In de verkiezing, die deze week is gestart, nemen ze het tegen elkaar op. De KRB vraagt of de inwoners van Katwijk en ieder ander die de brigade een warm hart toe draagt, te stemmen op haar aanvraag bij dit fonds. Het uitbrengen van de stem kan via de website van het Eneco Luchterduinenfonds. Via de website van de brigade: www.krb.nl komt u direct op de juiste webpagina terecht.

Comments

comments

DELEN