In de Boekenweek, op woensdag 16 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een informele Katwijks schrijversavond in de Hoofdbibliotheek.

Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond en een mooie gelegenheid om kennis te maken met allerlei lokale schrijvers die zichzelf en hun boek(en) presenteren. Tevens wordt op deze avond bekend gemaakt welk boek de verkiezing van ‘Het beste boek van Katwijk’ wint.

Op de schrijversavond wordt voor schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een plek in de bieb ingeruimd waardoor bezoekers in een marktachtige sfeer van het ene schrijverstafeltje naar het andere kunnen gaan. Bekende en minder bekende schrijversnamen en verschillende genres zijn vertegenwoordigd. Lezers en belangstellenden ontmoeten op deze avond onder meer: Jaap van der Marel, Adri van Beelen, Eva Burgers, Peter van Duijvenboden, Leendert de Vink, Robert Haasnoot, Mark van Dijk, Peter Elshout. Ton Hetebrij draagt een paar gedichten voor.

Drie schrijvers verzorgen tijdens deze avond een korte lezing: Eva Burgers, Mark van Dijk en Robert Haasnoot. Eva Burgers vertelt iets over haar jeugdthrillers/Kaya Crime serie in relatie tot haar werk als rechercheur en dat niet al haar ideeën per se in boekvorm gegoten hoeven te worden (formats, ideeën voor tv, scenarioschrijven).

Het nieuwe boek van Mark van Dijk is nog vers en heet ‘Gerechtigheid’. Kun je, als je op je 26-ste al onvoorstelbaar veel hebt meegemaakt, het geluk nog aan je zijde krijgen? Een vraag waar de schrijver wellicht het antwoord op weet….

Robert Haasnoot maakte naam met zijn romans over het vissersdorp Zeewijk: ‘Waanzee’, ‘Steenkind’ en ‘De heugling’, waarvoor hij lovende kritieken ontving in binnen- en buitenland. Zijn allernieuwste roman verschijnt in maart 2016 en krijgt als titel ‘Het laatste vaarwel’. Het is een schitterend liefdesverhaal dat gebaseerd is op een ware oorlogsgeschiedenis en dat zich heel dichtbij afspeelt. In alle chaos en verwarring na de Duitse aanval op het vliegkamp, zaaien Nederlandse soldaten dagenlang dood en verderf in Valkenburg. Robert Haasnoot vertelt er tijdens de schrijversavond graag meer over.

De muzikale omlijsting van de avond is in handen van de vrolijke rockband Bloomcoal. In de pauze is er een hapje en drankje te verkrijgen. Verder is er een uitgebreide Katwijkse boekentafel.
In een ontspannen sfeer elkaar ontmoeten en nieuwsgierig gemaakt worden: dát is het doel van deze schrijversavond. Een afwisselende en verrassende avond met allerlei lokale schrijvers met verschillend schrijftalent.

Kaarten te koop aan de balie van de bibliotheekvestigingen of via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en).

Vorig artikelBabysoos: Muziek op schoot
Volgend artikelQuick Boys vrouwen 1 wint veldslag in Rotterdam tegen FC Maense