KATWIJK – De Katwijkse vrijmarkt Comité heeft bekend gemaakt dat de eerste KW vrijmarkt compleet is. Er zal alleen nog een mogelijkheid geboden worden aan de winkeliers van Zeezijde om een plek te bemachtigen. Dit kan nog tot eind mei, daarna zal de pagina voor aanmeldingen gesloten worden.

Vanaf januari is er intensief door het comité gecommuniceerd over de komst van de markt met daarbij de oproep voor aanmelding. Dit heeft landelijk veel positieve reacties opgeleverd.

“Het heeft ons verbaasd dat wij zoveel aanmeldingen in zo’n korte tijd (4 maanden) hebben kunnen realiseren. Omdat wij ons ook vasthouden aan de Visserij Cultuur van ons dorp, hebben zich ook ambachten uit de visserijsector zich aangemeld. We zullen hierbij de al om bekende tonnenpoort in het winkelhart van Katwijk ook intensief betrekken bij deze markt” aldus de organisatie.

Zo zal er bij de tonnenpoort een straatje van diverse visserij activiteiten plaats gaan vinden. Op het Emmaplein zullen de zeemansliederen klinken. En over de markt zullen diverse drachten te aanschouwen zijn. De vrijmarkt zal in het teken staan van de Visserijdagen nieuwe stijl. Het comité is momenteel zelfs druk bezig om ook de vlootschouw weer terug te krijgen naar de Katwijkse kust.

De markt zal het volledige winkelhart gaan bezetten. Daarbij loopt de markt vanaf de Wilhelminastraat tot aan Het Duinplein. Op het Duinplein zal het Ondernemerplein plaats vinden. Hier kunnen zich nog bedrijven en startende ondernemers voor aanmelden via info@ondernemershuiskatwijk.nl of middels Grootzakelijk.LeidenKatwijk@rabobank.nl Ook hier is de verwachting dat er binnenkort het bordje “vol” aan gehangen kan worden.

Tevens is bekend geworden dat de nieuwe burgemeester van Katwijk Dhr. Cornelis Visser op zaterdag 15 juli om 10:30 de opening van de markt zal verrichten. Dit zal gebeuren op het Andreasplein. Daarna zal om omstreeks 11:00 op het Duinplein aan de boulevard het Ondernemersplein geopend worden door Ariënne Kooter, Commercieel Directeur van Rabobank Leiden-Katwijk en Melanie Kroezen, voorzitster van het Campagneteam Huntington. Om 16:00 zal het Haringrockfestival weer van zich laten horen, en sluiten af met wederom een spectaculaire vuurwerkshow.

De markt begint op zaterdag 15 juli van 10:00 tot 18:00

Comments

comments

DELEN