Op maandag 24 oktober bracht de VVD fractie van de gemeente Katwijk onder leiding van voorzitter Kier Brul samen met Leendert de Lange, Tweede Kamerlid voor de VVD, een bezoek aan verpleeg-, behandel-, en expertisecentrum Topaz Overduin. Met dit werkbezoek deden zij inspiratie op voor hun partijvisie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Topcare
Gebiedmanager Annemieke de Vries gaf een presentatie aan de bezoekers. Zij vertelde wat er nodig is om specialistische en kwalitatief goede zorg te verlenen. Na de presentatie bracht de VVD delegatie een bezoek aan een afdeling voor mensen met dementie en aan een Huntington afdeling. Topaz Overduin dankt zijn lokale bekendheid in eerste instantie als verpleeghuis voor mensen met dementie, maar is ook een internationaal expertisecentrum voor mensen met de ziekte van Huntington. Topaz Overduin mag hiervoor zelfs het Topcare predicaat voeren. Het Topcare predicaat geeft aan dat Topaz Overduin niet alleen investeert in onderzoek en innovatie, maar ook nieuwe behandelmethoden ontwikkelt, samenwerkt in de keten en kennis deelt. Zo verbetert Topaz Overduin de zorg continu en draagt bij aan de kwaliteit van leven van cliënten met de ziekte van Huntington.

Middenin de Katwijkse samenleving
VVD Tweede Kamerlid Leendert de Lange gaf op zijn Facebook pagina een enthousiaste terugkoppeling over dit werkbezoek: “Op een toegewijde wijze wordt hier door de medewerkers specialistische zorg gegeven aan mensen met Huntington of dementie. Hier is men steeds op zoek naar die aanpak die ervoor zorgt dat ondanks een ingewikkelde ziekte, je als mens toch lekker kunt voelen. Vanuit het streven om absoluut de beste te zijn, kennis op te bouwen en dit door te geven. Het is hartverwarmend om te zien dat bij Topaz Overduin 280 vrijwilligers zich inzetten voor de bewoners. Topaz Overduin staat dan ook midden in de Katwijkse samenleving.”

Comments

comments

DELEN