KBC 1 trad afgelopen vrijdag avond aan tegen het tweede team van BC Dynamo Sassem. Na de winst op BC Bios uit Noordwijk wilde zij de goede flow natuurlijk doorzetten. En hiervoor gingen ze erg goed van start!

De heren- en damesdubbel mochten tegelijkertijd de baan op. De eerste set gingen op beide banen gelijk op, bij de dames nog net iets spannender dan de heren. Heren hadden de eerste set met 17-21 gewonnen en wisten het vervolgens in de tweede set prima af te maken met 11-21. De dames hadden een spannende eerste set en trokken deze net aan met 19-21 naar hun zijde. Ook de tweede set begonnen ze moeizaam, maar begonnen hierna steeds iets meer in hun spel te komen. Na 16-21 winst pakte zij ook hun punt in twee sets.

Veel fouten van tegenstander
Vervolgens liet Martin in zijn single zien dat het zijn avond was. Na de eerste set met 15-21 te hebben gewonnen, pakte hij de tweede set ook relatief makkelijk: 9-21. Caroline had het in haar single iets moeizamer. Hoewel de eerste set redelijk makkelijk gewonnen werd door veel fouten van de tegenstander, gaf ze de tweede set net aan met 21-18 uit handen. Ook in de derde set bleef het spannend. Gelukkig wist ze door te pakken en het punt met 19-21 toch voor de Katwijkers binnen te halen. Andries was op dat moment ook het 5de punt aan het binnenhalen. Na een moeizame eerste set, welke hij met 19-21 heeft gewonnen, zette hij het in de tweede set goed voort. Ook deze won hij en bracht KBC Katwijk op een royale 0-5 voorsprong. Lyanne had het in haar single helaas minder makkelijk en heeft letterlijk elke hoek van het veld gezien. Een wedstrijd met veel mooie en vooral ook lange rally’s.

Mix-partijen
Helaas vielen deze rally’s vooral aan de kant van Sassenheim en incasseerden Katwijk het eerste verliespunt van de avond. Vervolgens waren de mix-partijen aan de beurt. Martin en Caroline sleepte de winst binnen in twee sets en wonnen tweemaal met 16-21. Bij Andries en Lyanne ging het nu helaas weer minder makkelijk. Na de eerste set te hebben verloren met 21-13 herpakten ze zich goed in de tweede set. Hierbij was de winst duidelijk voor Katwijk met 13-21. In de derde set had Katwijk een erg goede start en pakte al snel de voorsprong. Helaas zag Sassenheim ineens het licht en vochten zich goed terug. Met 21-18 pakte zij toch hun tweede winstpunt. KBC 1 mocht met een mooie 2-6 winst weer terug naar Katwijk. Deze punten waren dan ook hard nodig om weer wat plaatsen omhoog te kunnen winnen.

KBC 2
Het tweede team had op maandagavond de thuiswedstrijd tegen BV Unicum 2. Na de twee verliespartijen in de week ervoor was een winst hard nodig! In de dubbelpartijen ging het alleen al mis. De herendubbel werd al snel in de eerste set met 15-21 verloren en ook in de tweede set mocht het niet baten. Met 18-21 ging het eerste punt naar de heren uit Woerden. Ook bij de dames ging het niet lukken die avond. Zij verloren tweemaal met 16-21 en hierdoor keek KBC 2 alweer snel tegen een 0-2 achterstand aan. Toen mocht Kees-Jan het in de single proberen. Na een 14-21 verlies in de eerste set, pakte hij zich in de tweede set prima terug! Hij won met 21-8. Helaas zette de tegenpartij in de derde set weer een tandje bij en kon ook hij het eerste punt niet halen. De eerste zwaarbevochten punten werden pas behaald in de tweede heren- en damessingle. Nadat Piet de eerste set met 19-21 had verloren, wist hij hierna toch door te zetten en het eerste punt binnen te slepen: 21-16 en 21-13.

Netjes afgemaakt
Ook Marjolein had het zwaar in haar single. Zij won weliswaar de eerste set met 21-14, de tweede set was toch duidelijk voor de tegenstander. Gelukkig pakte ze haar rust op tijd weer terug en maakte het in de derde set netjes af met nogmaals 21-14. In haar mix-partij met Piet mocht zij vervolgens weer aan de bak in een drie-setter. Ook hier wonnen zij de eerste set relatief makkelijk met 21-10, maar viel het in de tweede set toch tegen. Gelukkig in de derde set dan toch de winst met 21-17. Het laatse punt van de avond met helaas weer een verliespartij voor het tweede team. De volgende wedstrijd spelen zij tegen de koploper uit Leiden waarbij punten pakken nu toch wel belangrijk wordt!

KBC 4
Ook KBC 4 mocht de strijd aangaan tegen BC Dynamo Sassem, alleen dan in een thuiswedstrijd. De spanning was goed aan te horen in de zaal, vooral tijdens de damesdubbel. De heren hadden het eerste punt al verloren, dus de dames waren goed fanatiek. Na een zeer gelijk oplopende eerste set trok Sassenheim net aan het langste eind met 24-26! Ook de tweede set ging door tot de verlenging, maar dit keer pakte het Katwijkse duo Renate en Monique wel de winst met 24-22. Hierna pakte ze door in de derde set en wonnen deze gelukkig wat ruimer met 21-15. 1-1 dus! Nadat de eerste herensingle door Thijs helaas werd verloren, had KBC 4 hierna goed de smaak te pakken. Renate won de eerste set in haar single en door een opgave van de tegenstander in de tweede set, haalde zij het tweede punt van de avond binnen.

Laatste punt van de avond
Ook Bas wist een punt binnen te slepen. Na 21-16 winst in de eerste set, liet hij en in de tweede set nipt uit zijn handen glijden en verloor deze met 23-25. Gelukkig was er daar dan toch nog die derde set en deze won hij met 21-15. Monique was na de damesdubbel weer wat afgekoeld en moest nog even warm draaien in de eerste set. Gelukkig was ze dit op tijd en na een verlies in de eerste set, pakte zij het vierde punt van de avond voor Katwijk door de 2de en 3de set te winnen met 21-16 en 21-19. Jammer genoeg was dit wel gelijk het laatste punt van de avond, want de mix-partijen waren helaas voor Sassenheim. Wel een mooie 4-4 gelijk spel voor KBC 4. Hierdoor bezetten zij nu wel een plekje op de ene-laatste plaats op de ranglijst. Zij kunnen het op maandag goed maken tegen degene die nog 1 plekje lager staat: BC Bios.

Volgende wedstrijd
KBC 3 had een week rust, maar staan met een wedstrijd minder gespeeld wel op een nette eerste plaats. Deze week mogen zij de strijd aan gaan tegen BC Sluyk Lekkerkerk.

team-1

Foto: PR

Comments

comments

DELEN