Ook kerkdiensten zijn door de Corona-maatregelen van de regering getroffen.

In het radio-programma RTV Magazine kwam zaterdagmorgen Ds. Arenda Haasnoot aan het woord over de bijzondere kerkdienst waarin zij zondagochtend voor zal gaan.

De Hervormde Kerk in Katwijk aan de Rijn (Dorpskerk en Ontmoetingskerk) laat de middagdiensten geheel vervallen. De ochtenddiensten worden gehouden zonder kerkleden en worden gestreamd via internet.

De Hervormde Kerk in Katwijk aan Zee heeft de diensten in de Pniëlkerk, de Ichtuskerk, het Maranathacentrum en Het Anker laten vervallen. In de Oude- en de Nieuwe kerk worden diensten gehouden die alleen via internet te beluisteren zijn.

De diensten van de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Rijnsburg gaan gewoon door, wel worden de kerkleden per wijk uitgenodigd om het aantal bezoekers te drukken. Ook de diensten van de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Katwijk gaan door. Gezien het maximale aantal van 100 personen is de dienst alleen bedoeld voor de eigen gemeenteleden. De Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Valkenburg laat alle diensten vervallen.

De Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee (Vredeskerk) organiseert in tegenstelling tot eerdere berichten een besloten dienst die alleen via internet te beluisteren is.

De Hersteld Hervormde Gemeente laat de diensten in de Triumfatorkerk en de Uni-zaal wel doorgaan maar er zullen maximaal 100 mensen toegelaten worden. De rest van de gemeente wordt geadviseerd om thuis te luisteren via internet. Hiervoor is in tegenstelling tot normale diensten geen inlogcode nodig.

De Katholieke Parochie Joannes de Doper heeft alle diensten laten vervallen.

In Valkenburg vervallen de diensten van de Hervormde Gemeente geheel. De Gereformeerde Kerk houdt een dienst die alleen via internet te beluisteren zal zijn.

Ook de Baptistengemeente sluit de deuren van Tripodia voor de kerkgangers. Wel zal er een dienst via internet uitgezonden worden.