Na de stimulerende openingswoorden van voorzitter Nico van Maren van de kerkenveilingcommissie was het om 20.15 uur aan de gasten in de redelijk gevulde zaal om te bieden op de tweehonderdvijftig kavels.

Foto – Astrid van der Valk.

Kort voor het begin van zaterdag 17 oktober was het weer Van Maren die de aanwezigen in de nu zeer goed gevulde grote zaal van ‘de kleine JOANNES’ kon meedelen dat 21.773 euro de fantastische opbrengst was geworden. Dit was in 112 jaar kerkenveilingen de derde score ooit.

Er werd 1.000 euro meer opgehaald dan vorig jaar waarmee de gestelde doelen zeker kunnen worden gerealiseerd. Maar naast deze prachtige score was het belangrijk dat de sfeer meer dan gezellig was. De humor, elke keer weer gevoed door veilingmeester Piet van Dijk bij het bieden en de introductie van elke kavel, liep als een geestelijke aorta door deze avond.
Met het samenspel van de kerkenveilingcommissie, de lopers om de kavels bij de kopers te bezorgen, de bediening bij de bar, alle aanwezigen en alle leveranciers van deze kavels werd het weer een kerkenveilingavond om in te lijsten. Één ding weten de parochianen al zeker: ‘In oktober 2016 is veiling nummer 113 er weer voor de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. Voor een fotoverslag kunt u terecht op de website www.joanesdedoper.nl

Comments

comments

DELEN

2 REACTIES

Comments are closed.