In de kerstviering van R.K.B.S. de Horizon donderdagavond 22 december 2016 in de Katwijkse rooms katholieke kerk is er een actie gehouden voor het AZC in Katwijk.

In deze viering stonden immers ook de vluchtelingen centraal bij het opgevoerde kerstspel, zo ook in de gezongen liederen waar kinderkoor De Vrolijke Noot het muzikale voortouw nam. Er werd na afloop bij de deurcollecte gul gegeven door de aanwezigen met als schitterend eindbedrag 500 euro. De laatste ochtend voor de kerstvakantie mochten vier kinderen de Horizon vertegenwoordigen en de cheque op het AZC overhandigen.

Men was blij verrast met de aankondiging van deze kerstactie en zeker ook het bedrag. Een medewerkster van het AZC: “Volgende week in de kerstvakantie wordt er voor onze kinderen in verschillende leeftijdscategorieën een grote bingo georganiseerd. Natuurlijk hadden we al wat prijsjes klaarliggen, maar nu kunnen we voor de kinderen van jong tot oud(er) helemaal goed uitpakken. De prijsjes en grotere prijzen kunnen we nu mooi van dit geld kopen. Wat zullen onze kinderen daar blij mee zijn!”

Ware kerstgedachte voor allen!
Met het aanbieden van de symbolische cheque van 500 euro kreeg voor alle kinderen, ouders en teamleden van R.K.B.S. de Horizon deze kerstviering, waar ook de jonge kapelaan Boris Plavcic nog een mooi en bevlogen woordje had gesproken, direct een prachtig concreet vervolg. Na afloop zei een kind het treffend: “Wat is het toch gaaf als je zo die kinderen daar gelukkig kan maken. Zo is het ook voor die kinderen in het A.Z.C., net als voor ons, een echte kerstvakantie met leuke verrassingen”.

Dat zat hem dus zeker niet in de al vele malen bezongen witte Kerst, maar in de vast en zeker blije blikken toen ze de prijzentafels bij de bingo’s konden bewonderen.

Comments

comments

DELEN