Op 24 december worden in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn twee bijzondere kerstgezinsdiensten worden gehouden. Met medewerking van een grote groep vrijwilligers wordt de film ‘Kerstfeest is altijd dichtbij’ vertoond.

Stel… dat het kerstverhaal nu zou plaatsvinden. Wie zijn dan de herders, de wijzen? Wie is Jozef? Wie Maria? En wordt er onderdak aangeboden aan een vrouw die een kind verwacht? Zijn wij gastvrij?

Nagespeeld door kinderen en volwassenen
In de film wordt het Kerstverhaal uit de Bijbel nagespeeld in de tijd van nu. Verschillende rollen, zoals van Jozef, Maria, de soldaten, de herders en de wijzen worden gespeeld door kinderen die betrokken zijn bij de Dorpskerk. Daarnaast spelen ook vele volwassenen mee in de rol van bijvoorbeeld centurion van het Romeinse leger, de dominee, de woordvoerder van keizer Augustus, de bakker en de koster.

Zeven uur ruw filmmateriaal

Al maanden lang is een projectteam onder leiding van bedenker, cameraman en montage-deskundige Theo van Zuijlen zich hierop aan het voorbereiden. Veel Katwijkers hebben de filmploeg de laatste tijd aan het werk gezien. Zo waren ze onder meer aan het werk in en rondom de raadzaal van het gemeentehuis, de studio van RTV Katwijk, huize Callao, de Roskam en het Panbos. Ruim zeven uur aan ruw filmmateriaal is inmiddels bewerkt tot een unieke film van een half uur. Tijdens de dienst zal deze film te zien zijn, waarbij er onder begeleiding van een muziekgroep ook gezongen gaat worden en het verhaal uit de Bijbel verder verteld zal worden.

Previews van de film
Op Facebook en Instagram (@kerstfeestisaltijddichtbij) is het project te volgen en zijn foto’s van de filmopnamen en previews van de film te zien. De kerstgezinsdienst wordt twee keer gehouden op 24 december, om 17.00 en 19.00 uur in de Dorpskerk aan de Kerklaan in Katwijk aan den Rijn.

Foto: ‘Kerstfeest is altijd dichtbij’ via Facebook