KiesKatwijk is niet blij met de brief van B&W Leiden naar de provincie Zuid Holland over Unmanned Valley Valkenburg. Wij denken na over de manier waarop we een beroep gaan doen op de gemeenteraad van Leiden om hierin een meer genuanceerd en een minder eenzijdig en machtspolitiek gekleurd standpunt in te nemen. De beroepsbestuurders kunnen hun ambities over het grondgebied van de buurman wel namens Leiden op de kaart zetten maar wij willen wel eens weten of ze door (iedereen in) de gemeenteraad van Leiden gesteund worden.

Op de manier zoals nu gedemonstreerd wordt het samenwerkingsklimaat in de regio zwaar op de proef gesteld. KiesKatwijk wijst er in dit verband op dat de gemeenteraad van Leiden de Oostvlietpolder niet wilde bebouwen. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat deze partijen dan wel een polder van de buurman willen bebouwen. Voorts vinden wij het onhygiënisch dat B&W van Leiden de Bioscience sector afzet tegenover Unmanned Valley, alsof beide zaken elkaar zouden uitsluiten.

Tenslotte moeten we ons realiseren dat deze kwestie, of we het willen of niet, onderdeel vormt van de regionale omgevingsvisie die momenteel in de maak is. Ik denk dat het lastig wordt om na deze eenzijdige interventie van de beroepsbestuurders van Leiden hier nog een gemeenschappelijk product te kunnen maken. De gemeenteraad van Leiden zou hier een correctie moeten uitvoeren.

Immers deze handelswijze geeft een wel heel wrang beeld naar de direct omliggende gemeenten rond Leiden, waarmee men net een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten, van wat sommigen in Leiden onder samenwerking verstaan.

Jaap Haasnoot
www.kieskatwijk.nl

(Foto: Archief RTV Katwijk)

Comments

comments

DELEN