Begin april kunnen de bewoners van de tijdelijke huisvesting van DSV|verzorgd leven, locatie Vlietstede, terug naar hun vertrouwde plek in het hart van Rijnsburg.

En wel in een totaal nieuw pand, dat toekomstbestendig is gebouwd en voorzien van allerlei innovatieve toepassingen die de huidige zorg vraagt, met ruime moderne appartementen en de nieuwste voorzieningen voor ouderenzorg. Ouderen die door hun lichamelijke omstandigheden niet meer thuis kunnen blijven wonen, krijgen in het nieuwe pand de voorzieningen om binnen hun mogelijkheden zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven. En voor cliënten met psycho-geriatrische klachten zoals dementie biedt het nieuwe Vlietstede zoveel mogelijk vrijheid terwijl zij toch in een veilige en verzorgde omgeving kunnen verblijven. Het nieuwe gebouw op de hoek van de Smidsstraat en de Oude Vlietweg bestaat uit vier verdiepingen. In het gebouw zijn 23 zorgappartementen ondergebracht voor cliënten met somatische aandoeningen, vier kamers voor kortdurende opvang en twee hospice-plaatsen.

De afgelopen periode hebben de bewoners gewoond in de tijdelijke huisvesting aan de Waterboslaan in Rijnsburg. Ook daar was het goed toeven, vooral op het mooie terras met uitzicht op het water, waar veel ouderen graag naar de voorbij varende boten keken. Half april zal deze tijdelijke huisvesting overigens in gebruik genomen worden door de bewoners van Duinrand, die hier zullen verblijven gedurende de nieuwbouw van locatie Duinrand.

Bent u benieuwd naar het nieuwe Vlietstede? Dan kunt u tijdens de landelijke Week van de Zorg alvast een kijkje nemen in het nieuwe pand aan de Oude Vlietweg 50. Op zaterdag 19 maart organiseert Vlietede een open dag van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen dan een rondleiding krijgen met uitleg over wonen en zorg in het nieuwe pand, informatie krijgen over werken bij DSV, vrijwilligerswerk en uitleg over de digitale systemen (ECD) waarmee wordt gewerkt in de zorg.

Kijk aanstaande maandag naar RTV Magazine op televisie voor een exclusief voorproefje!