Van 5 t/m 16 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. Deze ‘week’ staat bol van de activiteiten over en rond kinderboeken.

Ook in Bibliotheek Katwijk wordt ruim baan gemaakt voor alle jonge enthousiaste Katwijkse boekenliefhebbers. Het thema dit jaar is ‘Voor altijd jong!’, en met name grootouders nemen een belangrijke plek in.

Prentenboekpresentatie
Op de eerste middag van de Kinderboekenweek vindt in Valkenburg een bijzondere prentenboekpresentatie plaats. Op 5 oktober om 14.30 uur presenteert Jolanda Donley, leerkracht en leescoördinator op basisschool De Dubbelburg, haar prentenboek ‘Struisje Struisvogel’ in Het Dorpshuis in Valkenburg. Aansluitend leest ze het prentenboek voor aan peuters en kleuters uit Valkenburg.

Coole jeugdfilms
Op twee woensdagmiddagen in de Kinderboekenweek gaan we coole jeugdfilms met elkaar bekijken in de bibliotheek: op 5 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in de Hoofdbieb en op 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. In beide vestigingen wordt dezelfde vrolijke familiefilm gedraaid. De toegang is gratis, maar er moet wél van tevoren een toegangskaart worden uitgeprint via www.bibliotheekkatwijk.nl. Vanaf 6 jaar.

Digitaal spelletje
Ben je niet zo’n fanatieke lezer maar hou je wel van een digitaal spelletje in de Kinderboekenweek, dan is ‘Codewoord’ echt iets voor jou. Vanaf maandag 27 september tot en met zondag 16 oktober staat er een leuk digitaal spel met de naam ‘Codewoord’ voor kinderen van 8 t/m 12 jaar online op www.bibliotheekkatwijk.nl.

Fotowedstrijd
Doe mee aan de fotowedstrijd: maak een leuke foto of boekfie (een soort selfie) van/tijdens het voorlezen met je opa of oma. De leukste, mooiste, meest originele foto’s worden geplaatst op de Facebookpagina van Bibliotheek Katwijk. Graag je foto mailen naar kinderboekenweek@bibliotheekkatwijk.nl. De prijsuitreiking is op zaterdag 15 oktober om 14.30 uur in de hoofdbieb.

Superopa
Kindergoochelaar en verhalenverteller Charly Crama speelt het verhaal ‘Superopa’. Op zaterdag 8 oktober zijn kinderen van 4 t/m 9 jaar ’s morgens (11.00-11.50 uur) welkom in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én ’s middags (14.30-15.20) in Het Dorpshuis in Valkenburg om te genieten van ‘Superopa’.

VoorLees High Tea
Kom samen met je opa en oma naar een speciale VoorLees High Tea voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar. Op woensdag 5 oktober zijn kinderen en hun grootouders om 15.00 uur welkom op dit smakelijke voorleesfeestje in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Een week later, op woensdag 12 oktober om 15.00 uur, doen we het in de Hoofdbieb nog een keer over. Wil jouw opa of oma ook voorlezen? Hartstikke leuk! Meld dit dan even op: kinderboekenweek@bibliotheekkatwijk.nl onder vermelding van VoorLees High Tea.

Egels vouwen

Wie zin heeft om te knutselen, kan op zaterdag 15 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur een papieren egel komen vouwen in alle bibliotheekvestigingen: de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg.

Comments

comments

DELEN