Donderdagochtend 9 november brachten 19 kinderen van de Sjaloomschool uit Katwijk een ontbijtje bij burgemeester Visser en wethouder Mostert. In de kantine van het gemeentehuis gaven ze met het burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. De burgemeester en wethouder onderstrepen het belang van een gezond ontbijt.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester en wethouder uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Gezonde leefstijl
Burgemeester Visser en wethouder Mostert kijken met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het was leuk deze kinderen te ontmoeten en met hen praten over wat een gezonde leefstijl in hun ogen is. Wij vinden het belangrijk kinderen een gezonde leefstijl mee te geven. Daardoor wordt het risico op gezondheidsproblemen als zij volwassen zijn veel kleiner.”

JOGG
Om een gezonde leefstijl te bevorderen heeft de gemeente zich al eerder aangesloten bij JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). De gemeente werkt in JOGG samen met het Welzijnskwartier, scholen, voorschoolse organisaties, GGD, CJG en Zorg en Zekerheid.
Met allerlei initiatieven worden kinderen en jongeren gemotiveerd gezonder te leven, meer te bewegen en gezonder te eten en drinken. Zo drinken de kinderen van alle Rijnsburgse basisscholen vanaf dit schooljaar  1 of meerdere dagen per week alleen nog maar water. Een aantal Katwijkse scholen begon daar al een jaar eerder mee. Op deze manier krijgen zij veel minder suiker binnen. Maar, ook ontbijten hoort in een gezonde leefstijl.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Visser symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is, kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van € 50 in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. In zo’n 265 gemeenten schenken zij, voor het 15e jaar op rij, een week lang aandacht aan een goede start van de dag met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School

Comments

comments

DELEN