Tijdens de herfstvakantie mogen alle kinderen (tot en met 12 jaar) die hun lievelingsknuffel meenemen, gratis naar binnen bij de Stoomtrein Katwijk Leiden. Kom samen met je pop of teddybeer naar de Knuffeldagen en leer alles over treinen. Kijk rond in het museum, doe de speurtocht of stap met je knuffel op de stoomtrein en maak een mooie treinrit langs het Valkenburgse Meer.

Het museum is geopend op zaterdag 15, zondag 16, dinsdag 18, donderdag 20, zaterdag 22 en zondag 23 oktober van 10.30 tot 16.30 uur.

Kom je ook?
Alleen je ouders of je opa en oma betalen 8 euro voor hun ouderwetse kartonnen treinkaartje. Kinderen van 0 t/m 12 jaar rijden gratis mee als je je lievelingsknuffel meeneemt. Na het ritje met de trein kun je heerlijk rondstruinen in het buiten- en binnenmuseum. Je kunt er veel leren over vroeger en vragen staat vrij. Je kunt een stukje steenkool in je hand houden, krijg je wel zwarte handen van hoor, en kijken naar het vuur in de stoomtrein. De vrijwilligers van het museum vertellen je graag alles over stoom. Binnen in het museum staan locomotieven en rijtuigen opgesteld. Je kunt er ook miniatuurtreinen laten rijden. Wil je nog een keer met de stoomtrein? Stap dan gewoon nog een keertje in. Stoomtrein Katwijk Leiden staat garant voor een fantastisch dagje uit.

Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9. Volg de borden van het Valkenburgse Meer.

Comments

comments

DELEN